Η καλιφορνέζικη εταιρεία ηλιακής κινητικότητας Aptera Motors έλαβε την πρώτη της παραγγελία στόλου από την εταιρεία οικολογικών εφαρμογών SustainabilitySooner, Inc.™

Το Aptera δημιουργήθηκε από την αρχή με έναν σκοπό – την ενεργειακή απόδοση. Το μοναδικό του σχήμα επιτρέπει στο Aptera να κινείται χρησιμοποιώντας το 30% της ενέργειας σε σύγκριση με άλλα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα. Ταξιδεύει μέχρι 1.000 μίλια με μία μόνο φόρτιση ενώ είναι ικανό για αυτονομία 40 μιλίων ημερησίως με ηλιακή ενέργεια.

Σε μια κίνηση κοινού οραματισμού για ένα πιο πράσινο μέλλον, η SustainabilitySooner προπαρήγγειλε 101 AWD ηλιακά ηλεκτρικά οχήματα, με αυτονομία 400 μιλίων έκαστο, για να κινητοποιήσει την ομάδα της. Αυτή η κράτηση, αξίας 3,35 εκατομμυρίων δολαρίων, αντιπροσωπεύει την πρώτη από τις προβλεπόμενες συνεργασίες μεταξύ της Aptera Motors και εταιρειών που επιθυμούν λύσεις στόλου με λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η συμφωνία αυτή παρουσιάζει τεράστιες δυνατότητες, καθώς η start-up σχεδιάζει να αυξήσει τον στόλο της από 101οχήματα Apterae σε 101.000 ή περισσότερα, με την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε όλη τη χώρα.

«Η SustainabilitySooner.com έκανε την πρώτη παραγγελία της επειδή η Aptera κατασκευάζει το πλέον κλιματικά φιλικό όχημα στον πλανήτη», δήλωσε ο CEO David Fuller. «Η επόμενη επανάσταση στην κινητικότητα θα είναι κλιματικά φιλική επανάσταση».

Αποστολή, η διάσωση του πλανήτη

Η Aptera Motors και η SustainabilitySooner.com έχουν κοινή αποστολή την διάσωση του πλανήτη, αγκαλιάζοντας τη φύση και μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα. Οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων ηλιακής ενέργειας μπορούν να μειώσουν το ηλεκτρικό τους αποτύπωμα με λιγότερη εξάρτηση από το δίκτυο. Αν οι οδηγοί που μετακινούνται λιγότερο από 40 μίλια ημερησίως εκμεταλλευθούν πλήρως τα οφέλη της ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας, το Aptera καθίσταται ουδέτερο άνθρακα και εκπέμπει 0 γρ CO2e/mi και 0 γρ ρύπων NOx και VOC.

Σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες και στρατηγικές της SustainabilitySooner Inc., αυτή η συνεργασία στόλου προωθεί τις φιλικές προς το περιβάλλον αρχές στο ευρύ κοινό και παράλληλα παρέχει ενέργεια σε έναν υγιή πλανήτη. «Οι αποστολές μας ταιριάζουν», συμπλήρωσε ο Fuller.

Η SustainabilitySooner.com θα χρησιμοποιήσει την ηλιακή κινητικότητα στις εκπαιδευτικές, προωθητικές και αγροτικές προσπάθειές της υποστήριξης του κλίματος, μέσω της Climaculture™, της επιστήμης και της πρακτική καλλιέργειας φυτών και οργανισμών, σε αρμονία με τη διαχείριση εδαφών, για παραγωγή καθαρής, βιώσιμης ατμόσφαιρας, υδάτινων πόρων και ενέργειας.

Ο στόλος ηλιακής ενέργειας της Aptera θα επιταχύνει την ικανότητα της SustainabilitySooner στην αναζήτηση και τον εντοπισμό ακαλλιέργητων εδαφών, όπου θα χρησιμοποιεί τεχνητά ευφυείς ρομποτικές λύσεις χαρτογράφησης, φύτευσης, ανάπτυξης, μελέτης και καταγραφής εγγενών φυτών και άγριας πανίδας, παρέχοντας στους συνδρομητές της εικονική πρόσβαση 24/7 για παρατήρηση και διαδικτυακή συμμετοχή.

Σύμφωνα με τον Fuller, στόχος της SustainabilitySooner είναι η σπορά θετικού πνεύματος αλλαγής, με απόρριψη των παλαιών αντιλήψεων.

Η πρώτη λύση στόλου ηλιακής ενέργειας

Συνδυάζοντας την ηλιακή ενέργεια με τον εξαιρετικά αποδοτικό σχεδιασμό, η Aptera παρέχει την πρώτη λύση στόλου ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των δημόσιων φορέων κάθε μεγέθους. Τα ηλιακά ηλεκτρικά οχήματα Aptera συνιστούν τολμηρή επέκταση της ταυτότητας της μάρκας και μπορούν να εξοικονομήσουν χιλιάδες δολάρια ανά όχημα στις επιχειρήσεις, έναντι ενός τυπικού αυτοκινήτου εσωτερικής καύσης.

Αντί να μεγαλώσει το μέγεθος της ηλιακής συστοιχίας του αυτοκινήτου, η Aptera μίκρυνε το ίδιο το αυτοκίνητο. Το όχημά της μοιάζει με γυρίνο με δέρμα πυριτίου. Ακόμα και οι πόρτες ανοίγουν σαν βράγχια. Το Aptera είναι 36% ελαφρύτερο από το Toyota Prius, 38% πιο αεροδυναμικό από το Tesla Model S και με μειωμένη αντίσταση κύλισης με χρήση τριών τροχών αντί τεσσάρων. Η ουρά του Aptera μπορεί να παρέχει περίπου 40 μίλια ημερησίως μέσω ηλιακής ενέργειας, ελαφρώς περισσότερα από τα 31 μίλια που διανύει ο μέσος οδηγός στις ΗΠΑ ημερησίως.

Ακόμα, η Aptera ανακοίνωσε την ενσωμάτωση στα ηλιακά ηλεκτρικά οχήματά της του openpilot™, του υπ’ αριθμόν ένα συστήματος υποβοήθησης οδηγού, βάσει αξιολόγησης της Consumer Reports. Αυτό θα επιτρέψει στους οδηγούς Aptera να απολαμβάνουν μετακινήσεις με τις προηγμένες λειτουργίες του openpilot, όπως ρυθμιζόμενο cruise control, διατήρηση λωρίδας και προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης. Το σύστημα καταγραφής οδηγού θα διασφαλίζει την εγρήγορση των οδηγών.

Προηγούμενο άρθροMules, τα πρώτα πρότυπα του μελλοντικού EV Renault 5
Επόμενο άρθροΝέο Fiat Professional Ducato Van Easy Pro