Drive.ai

Η Apple Inc επιβεβαίωσε ότι εξαγόρασε την εταιρεία αυτόνομης οδήγησης Drive.ai, όπως έγραψε το Reuters. Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα τεχνολογίας, The Information, ανέφερε πριν λίγες ημέρες ότι η Apple σκεφτόταν να εξαγοράσει την επιχείρηση αυτή, για να αποκτήσει τις μηχανολογικές της γνώσεις, προς ενίσχυση των δικών της προσπαθειών αυτόνομης οδήγησης.

Η Drive.ai είναι μία από τις startups που ασχολούνται με τα αυτόνομα οχήματα. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, διαχειρίζεται έναν μικρό στόλο αυτόνομων δοκιμαστικών λεωφορείων στο Τέξας. Η Drive.ai συνεργάστηκε με την πόλη του Arlington, στο Τέξας, για να προσφέρει από τον Οκτώβριο του 2018, μια από τις πρώτες υπηρεσίες αυτόνομης οδήγησης κατά παραγγελία που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Τα οχήματα της Drive.ai είναι τροποποιημένα Nissan NV200 και διαθέτουν τέσσερις εξωτερικές οθόνες LED για να επικοινωνούν μηνύματα προς τους πεζούς και τα άλλα οχήματα στο δρόμο. Αλλά η startup δήλωσε στις αρχές της Καλιφόρνιας πως σκοπεύει να κλείσει και να απολύσει 90 άτομα. Η San Francisco Chronicle ανέφερε το κλείσιμο της εταιρείας.

Στην Silicon Valley, συνηθίζεται οι μεγαλύτερες εταιρείες να εξαγοράζουν startups που κινδυνεύουν να κλείσουν, κυρίως για να προσλάβουν τους μηχανολόγους τους, μια κίνηση γνωστή στον κλάδο ως “acqui-hire”.

Η Apple ανταγωνίζεται εταιρείες, όπως η Waymo, που είναι θυγατρική της Alphabet, στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων. Κατά το παρελθόν έτος, η Apple ανανέωσε τις προσπάθειές της, προσλαμβάνοντας τον πρώην αρχιμηχανικό της Tesla, Doug Field, για να προίσταται του εγχειρήματος, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερους από 5.000 εργαζομένους.

Η Apple ασχολείται επίσης με βασικά παρελκόμενα όπως οι αισθητήρες και διεξάγει διαπραγματεύσεις με πιθανούς προμηθευτές.

Φωτογραφία: Drive.ai

Προηγούμενο άρθροΗ Spoticar της PSA καλύπτει σχεδόν όλη την Ευρώπη
Επόμενο άρθροH COTW είναι πλέον Adesa Europe