Ο Johan Meyssen, μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος της COTW, είναι πλέον CEO της Adesa Europe

Η Cars On The Web (COTW), η βελγική εταιρεία δημοπρασιών οχημάτων που εξαγοράστηκε μέσα στο έτος από την KAR Auction Services, έπαψε να λειτουργεί ως ξεχωριστό brand. Η COTW αποτελεί πλέον μέρος της Adesa Europe.

Μέχρι τώρα, η Kar Auction Services με έδρα τις ΗΠΑ κρατούσε το brand Adesa για επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η έναρξη λειτουργίας της Adesa Europe ενσωματώνει όμως τις διάφορες ευρωπαϊκές θυγατρικές της COTW (στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Ισπανία) με την υφιστάμενη θυγατρική της KAR στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πλήρης ενσωμάτωση της COTW στο brand Adesa θα προσφέρει ισχυρότερες ευκαιρίες ανάπτυξης στην πλατφόρμα, δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της KAR, Benjamin Skuy, στο JournalAuto.com. Ο Johan Meyssen, μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος της COTW, διορίστηκε ως CEO της Adesa Europe.

Η Kar Auction Services απέκτησε την COTW με 91 εκατ. ευρώ (κατ’ εκτίμηση) τον περασμένο Νοέμβριο. Η εξαγορά ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Η KAR πωλεί περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια οχήματα σε δημοπρασίες ετησίως, τα μισά από τα οποία διατίθενται στο διαδίκτυο, για συνολικά περίπου 40 δισ. ευρώ. Η εταιρεία απασχολεί 17.500 επιχειρήσεις, δραστηριοποιείται σε περίπου 120 χώρες σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού) και έχει ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 3,5 δισ. δολαρίων. Η COTW διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 40.000 αντιπροσώπων μεταχειρισμένων οχημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη και συνολικό ετήσιο όγκο περίπου 68.000 μονάδων.

Προηγούμενο άρθροΗ Apple εξαγοράζει την startup αυτόνομης οδήγησης Drive.ai
Επόμενο άρθροSummer Deals για όλα τα μοντέλα της Peugeot