www.fleetnews.gr

Μάριος Μπαρκής: Εμπορικός Διευθυντής Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος και αποτελεί μια από τις στρατηγικές πολλών μεγάλων αστικών κέντρων, τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως, που αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προώθηση των μεταφορών. Στο πλαίσιο αυτό, η ηλεκτροκίνηση συνδυάζεται με την προώθηση της επιχειρηματικότητας και τις καινοτομίες που προκύπτουν από τον ευρύτερο σχεδιασμό για την «έξυπνη πόλη».

Στην Ελλάδα, η ηλεκτροκίνηση κάνει τα πρώτα της βήματα, με τις περισσότερες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις να αποκομίζουν ήδη τα οφέλη από την προώθησή της. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συμφωνία της Nissan με τη Sibeg, τον εμφιαλωτή της Coca-Cola στη Σικελία, για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού οικοσυστήματος που αποτελείται από οχήματα και συναφείς υποδομές. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη της δεύτερης φάσης του «Πράσινου Προγράμματος Κινητικότητας», το οποίο περιλαμβάνει 110 νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα LEAF της Nissan, που προορίζονται για τις ανάγκες μετακίνησης των αντιπροσώπων πωλήσεων της Sibeg, καθώς και οκτώ νέους σταθμούς ταχείας φόρτισης.

Και στο πεδίο της κοινής χρήσης οχημάτων, η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος, προσφέροντας έξυπνες λύσεις για τις μετακινήσεις. Η Nissan πρωτοπορεί και εδώ, εγκαινιάζοντας από το 2017 την πρωτοποριακή υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων, με αμιγώς ηλεκτροκίνητα ultra-compact οχήματα, σε συνεργασία με την πόλη της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία “ChoiMobi Yokohama” επιτρέπει στους χρήστες που εγγράφονται online να παραλάβουν και να επιστρέψουν τα αυτοκίνητα σε 14 τοποθεσίες, πέριξ ενός προεπιλεγμένου σταθμού στην πόλη. Υπάρχει η δυνατότητα προ-κρατήσεων 30 λεπτά πριν από την παραλαβή, ενώ τα αυτοκίνητα μπορούν να οδηγηθούν εντός των ορίων της πόλης.

Ως ηγέτης στην κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, η Nissan συνεχίζει να αναζητά τρόπους για να αξιοποιήσει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, με στόχο τη βελτίωση των μεταφορών και της ποιότητας ζωής. Παράλληλα, η Nissan υποστηρίζει με τον πλέον ενεργό τρόπο, περιβαλλοντικά προγράμματα και συναφείς περιφερειακές δραστηριότητες, που επικεντρώνονται στη χρήση της ενέργειας και στην υιοθέτηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασικό άξονα του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Προηγούμενο άρθροΜοbilty & Fleet: Τάσεις και εξελίξεις στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΤο BMW Group έτοιμο για τις προκλήσεις του μέλλοντος