Μετά την έναρξη ενός πρωτοποριακού προγράμματος εγκατάστασης ταχυ-φορτιστών σε σιδηροδρομικούς σταθμούς από την FCA (Fiat Chrysler Automobiles), σειρά έχει το διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης Fiumicino, όπου ήδη ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των πρώτων 10 σταθμών φόρτισης των 22 KW.

Αναπτύσσοντας με γρήγορους ρυθμούς τη γκάμα ηλεκτρικών και εξηλεκτρισμένων μοντέλων της, η FCA εστιάζει παράλληλα και στην ανάπτυξη των υποδομών και υπηρεσιών που θα καταστήσουν πιο πρακτική και προσιτή τη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

H FCA 'βάζει στην πρίζα' το αεροδρόμιο Fiumicino της ΡώμηςΤο κατάστημα της Leasys, εταιρείας μίσθωσης οχημάτων και θυγατρική της FCA Bank, απόκτησε με την υποστήριξη της Enel X αυτούς τους φορτιστές, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου ενεργοποίησης 1.200 σταθμών φόρτισης στα Leasys Mobility Stores στην Ιταλία μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα στόχος της Leasys είναι μέχρι το τέλος του 2021, ο στόλος οχημάτων της να αποτελείται σε ποσοστό 60% από αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα επιτυγχάνοντας μια σημαντική μείωση των εκπομπών C02.

Οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης (αριθμός και ισχύς φόρτισης) σε συνδυασμό με τη δυνατότητα των αυτοκινήτων να μπορούν να φορτιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα αποτελούν βασικούς παράγοντες που θα επιτρέψουν την ευκολότερη χρήση των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Για παράδειγμα το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 χάρη στον εξελιγμένο σχεδιασμό του και την μπαταρία των 42 Kwh προσφέρει αυτονομία που σε αστική κίνηση ξεπερνά τα 400χλμ., ενώ το προηγμένο σύστημα φόρτισης που διαθέτει επιτρέπει τον «ανεφοδιασμό» του σε μικρό χρονικό διάστημα, μόλις 35 λεπτά σε δίκτυο DC 85 kW (5 λεπτά για φόρτιση από το 40% στο 100%). Στους ταχυφορτιστές της Leasys στο Fiumicino, ένα ηλεκτρικό Fiat 500 θα μπορεί  να φορτίσει πλήρως σε περίπου 2 ώρες, ενώ από επίπεδο φόρτισης 40% έως 100% απαιτούνται μόλις 1 ώρα και 20 λεπτά.

Οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης είναι εξίσου σημαντικοί και για τα Plug-in Hybrid μοντέλα, αφού μόνο με φορτισμένες τις μπαταρίες μπορεί να επιτευχθεί η μέγιστη οικονομία καυσίμου και παράλληλα η εκπομπή των ελάχιστων δυνατών ρύπων. Οι νέοι φορτιστές στο Fiumicino θα μπορούν  να φορτίζουν πλήρως τα νέα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe σε μόλις 1 ώρα ή μόλις 30 λεπτά για τη διαδικασία φόρτισης από 40% έως 100%. Πλήρως φορτισμένα τα δύο υβριδικά Jeep μπορούν να κινηθούν με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για περίπου 50χλμ., απόσταση που υπερκαλύπτει τη διαδρομή από το αεροδρόμιο στο κέντρο της Ιταλικής πρωτεύουσας.

Προηγούμενο άρθροΝέο πρόγραμμα nrg OnTheGo για την ηλεκτροκίνηση
Επόμενο άρθροΤο Groupe Renault δοκίμασε ένα έργο blockchain