Η αμερικανική startup leasing αυτοκινήτων Fair ανακοίνωσε πως άντλησε δάνειο 500 εκατ. δολαρίων από μια ομάδα πιστωτών, μεταξύ των οποίων η Mizuho Bank και η Ιαπωνική SoftBank Group Corp, καθώς επιθυμεί να επεκτείνει τις υπηρεσίες χρηματοδοτικής μίσθωσης στους οδηγούς της Uber.

Ιδρυθείσα το 2016 στη Santa Monica της Καλιφόρνιας, η Fair συγκέντρωσε 385 εκατ. δολάρια σε ένα γύρο χρηματοδότησης της SoftBank τον Δεκέμβριο του 2018.

Η SoftBank έχει μερίδια στην Uber Technologies Inc, στη General Motors Co και το αυτόνομο όχημά της Cruise, στη Didi Chuxing της Κίνας, στη μεγαλύτερη εταιρία ride-hailing της Νοτιοανατολικής Ασίας Grab και στην Ola της Ινδίας.

Αυτές οι επενδύσεις αντανακλούν την αυξανόμενη επιρροή της SoftBank στους αναδυόμενους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της αυτόνομης οδήγησης, με γνώμονα τις επενδύσεις της μέσω του αποθεματικού ταμείου της SoftBank Vision Fund των περίπου 100 δισ. δολαρίων, όπως επισημαίνει σε σχετικό ρεπορτάζ το Reuters.

Η Fair, με την εφαρμογή της, συνεργάζεται με την Uber για να νοικιάσει αυτοκίνητα σε χρήστες που επιθυμούν να οδηγούν για λογαριασμό της εταιρείας ride-sharing.

“Πολύ συχνά, τα άτομα που επιθυμούν να οδηγούν για την Uber δεν μπορούν να πάρουν λογικές τιμές για ένα δάνειο αυτοκινήτου ή ακόμα και να έχουν πρόσβαση σε κάτι τέτοιο και γι’ αυτό φροντίζουμε εμείς” αναφέρει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fair, Scott Painter.

Η Fair επιτρέπει στους οδηγούς να εκμισθώνουν αυτοκίνητα από διάφορους αντιπροσώπους χωρίς να συνάπτουν μακροχρόνιες συμβάσεις ή συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Μια χαμηλή εβδομαδιαία πληρωμή περιλαμβάνει απεριόριστα χιλιόμετρα, συντήρηση και οδική βοήθεια.

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: 661 δράσεις σε 49 χώρες
Επόμενο άρθροΤο νέο Volkswagen Tiguan Allspace στην Ελλάδα