Από το 2012, τα φορτηγά που είναι εφοδιασμένα με το στατικό σύστημα αισθητήρων eHorizon της Continental έχουν εξοικονομήσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο λίτρα ντίζελ, δηλαδή το ισοδύναμο, σχεδόν, τριών εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Έτσι, το eHorizon όχι μόνο εξοικονομεί πόρους για τη βιομηχανία μεταφορών φορτηγών αλλά βοηθά και το περιβάλλον.

Περίπου 410.000 επαγγελματικά φορτηγά οχήματα διαθέτουν σήμερα το στατικό σύστημα αισθητήρων eHorizon, καθώς η Continental συνεργάζεται με δέκα μεγάλους κατασκευαστές φορτηγών από την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ. Το σύστημα eHorizon παρέχει στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του οχήματος σημαντικές πληροφορίες, σχετικά με την κατάσταση της οδικής διαδρομής που έχει σχεδιαστεί, με βάση ακριβή τοπογραφικά δεδομένα και πληροφορίες σήματος GPS. Στη συνέχεια, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου προσαρμόζει αυτόματα το στυλ οδήγησης και την ταχύτητα του φορτηγού.

Ο προσαρμοζόμενος έλεγχος της ταχύτητας και ο προληπτικός έλεγχος της μετάδοσης, με σκοπό την αποφυγή των περιττών αλλαγών ταχυτήτων δεν είναι οι μόνες εφαρμογές που έχουν στη διάθεσή τους οι κατασκευαστές των επαγγελματικών οχημάτων. Μπορούν, ακόμη, να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες από το eHorizon για να βελτιστοποιήσουν και άλλες λειτουργίες του συστήματος, όπως η επεξεργασία των καυσαερίων, ώστε να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την εξοικονόμηση καυσίμου, αξιοποιώντας ενημερώσεις λογισμικού των σχετικών αλγορίθμων.

Η επόμενη γενιά του eHorizon, το λεγόμενο δυναμικό eHorizon, θα προσφέρει επιπλέον δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων και καυσίμων, έως και 2% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Σε αυτή τη φάση εξέλιξης, το υλικό του ψηφιακού χάρτη θα ενημερώνεται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, μέσω δικτύωσης με το cloud, παρέχοντας ακριβή και φρέσκα δεδομένα, σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας. Δεδομένου ότι η οδηγική συμπεριφορά θα μπορεί να προσαρμοστεί έγκαιρα στην τρέχουσα κυκλοφοριακή κατάσταση, θα αυξηθεί, όχι μόνο η ασφάλεια των μετακινήσεων, αλλά και οι προϋποθέσεις, ώστε το eHorizon να αποτελέσει μια σημαντική βάση για την αυτόνομη οδήγηση στο μέλλον.

Προηγούμενο άρθροΟ Όμιλος VW εμβαθύνει τις συμμαχίες με προμηθευτές μπαταριών
Επόμενο άρθροΟι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στην AUTOTEC EXPO