Το πρότυπο επιτυχίας της Goodyear Tire & Rubber Company για 120 χρόνια βασίστηκε στη δέσμευση για συνεχή βελτίωση και καινοτομία. Αναγνωρίζοντας ότι οι προσδοκίες και οι ευκαιρίες για βελτίωση και καινοτομία εξελίσσονται, η εταιρεία έχει διευρύνει τη στρατηγική εταιρικής υπευθυνότητας, την Goodyear Better Future, για να καλύψει τα θέματα που αποδίδουν τη μεγαλύτερη αξία στην επιχείρηση καθώς και στους πελάτες, τους καταναλωτές, τους επενδυτές και την κοινωνία.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε την 23η ετήσια έκθεσή για την απόδοσή της στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας. Η έκθεση συνοψίζει τις ενέργειες συνεχούς βελτίωσης σε όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητές της και περιλαμβάνει τους τέσσερις νέους στρατηγικούς τομείς στους οποίους επικεντρώνεται, που αποδεικνύουν τη δέσμευση της Goodyear σε ηθικές και βιώσιμες πρακτικές για την προστασία του πλανήτη, την υποστήριξη των κοινωνίας, την παροχή ασφαλούς, ανεκτικού στη διαφορετικότητα και υγιεινού χώρου εργασίας και τη δέσμευση των εργαζομένων σε αυτές τις προσπάθειες.

“Οι σημερινοί καταναλωτές προτιμούν την άνεση, την ασφάλεια και τις προηγμένες τεχνολογίες ενώ πολλοί έχουν κοινωνική συνείδηση – δηλαδή θέλουν οι μάρκες που αγοράζουν να συμβάλλουν στην επίλυση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων της εποχής μας”, δήλωσε ο Richard J. Kramer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. ‘Η Goodyear ακούει, προετοιμάζεται και καινοτομεί και είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε, το πώς σχεδιάζουμε να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση του νέου οικοσυστήματος της αυτοκίνησης και να δημιουργήσουμε μακροπρόθεσμη αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της εταιρείας μας”.

Η έκθεση εξηγεί, γιατί οι νέοι πυλώνες στους οποίους εστιά,ζει η εταιρεία είναι σημαντικοί για την Goodyear και για τα ενδιαφερόμενα μέρη, τον τρόπο με τον οποίο κάθε πυλώνας υποστηρίζει τον Οδικό Χάρτη της εταιρείας και τις ενέργειές της για να διαχειριστεί τις επιπτώσεις, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες. Ορισμένα σημαντικά σημεία περιλαμβάνουν τα εξής:

Διαδικασία Βιώσιμης Προμήθειας: Στην Goodyear, η προμήθεια με βιώσιμο τρόπο αποτελεί τη δική της προσέγγιση στην υπεύθυνη συλλογή των υλικών που χρησιμοποιούνται για τις εργασίες και τα προϊόντα. Το 2018, η εταιρεία επισημοποίησε τη δέσμευσή της να προμηθεύει φυσικό καουτσούκ με υπεύθυνο τρόπο με τη δημιουργία μιας Πολιτικής Προμήθειας Φυσικού Καουτσούκ, σκοπός της οποίας είναι να εργάζεται για την αντιμετώπιση διαφόρων κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών προβλημάτων και ευκαιριών, που συνδέονται με την παραγωγή αυτού του σημαντικού προϊόντος.

Υπεύθυνες Λειτουργίες: Ο στρατηγικός Οδικός Χάρτης της Goodyear φανερώνει τη δέσμευσή της για λειτουργική αρτιότητα. Οι καθημερινές προσπάθειες να παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας με αποτελεσματικό τρόπο, υποστηρίζονται από μια κουλτούρα ασφάλειας και υγείας. Το 2018, η εταιρεία βραβεύτηκε από την Honda Βόρειας Αμερικής με το βραβείο Supplier Sustainability και έλαβε το Βραβείο Εξαιρετικής Απόδοσης Subaru της Indiana Automotive, Inc (SIA) για κορυφαίες επιδόσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια, την περιβαλλοντική διαχείριση, την ποιότητα, την παράδοση και την εταιρική σχέση.

Προηγμένη κινητικότητα: Η ανάπτυξη προηγμένων μορφών κινητικότητας – ειδικά επικεντρωμένων σε αυτόνομα, συνδεδεμένα και ηλεκτρικά οχήματα – αναμορφώνει τη βιομηχανία ελαστικών και έχει τη δυνατότητα να καταστήσει την οδήγηση ασφαλέστερη και πιο βιώσιμη. Η Goodyear βρίσκεται σε θέση επιτυχίας με τη δέσμευσή της στην καινοτομία και έχει ήδη κάνει πολλά μεγάλα βήματα προς τη διαμόρφωση της επανάστασης κινητικότητας.

Το 2018, η Goodyear δρομολόγησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τις προληπτικές υπηρεσίες για να παρέχει αναλυτικά στοιχεία πρόγνωσης για τη συντήρηση των ελαστικών του στόλου. Με την δική της τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η εταιρεία θα βοηθήσει τους στόλους να προβλέπουν, πότε τα ελαστικά τους χρειάζονται συντήρηση ή αντικατάσταση, βελτιώνοντας τη συνολική διαχείριση των ελαστικών και μεγιστοποιώντας το χρόνο λειτουργίας του στόλου.

Κουλτούρα που Εμπνέει: Η δέσμευση και η παροχή της δυνατότητας στους συνεργάτες της να αξιοποιήσουν το πλήρες δυναμικό τους, είναι ένας από τους βασικούς τομείς του στρατηγικού Οδικού Χάρτη της Goodyear. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η εταιρεία συνέχισε να υποστηρίζει τους τωρινούς και μελλοντικούς της συνεργάτες. Από το 2016, το Ινστιτούτο Κατασκευών βραβεύει τους εταίρους της Goodyear με τα βραβεία STEP Ahead, κάθε χρόνο. Αυτή η υψηλού κύρους τιμή απευθύνεται στις γυναίκες του κλάδο των κατασκευών, που έχουν επιδείξει ηγετικές ικανότητες και αριστεία τόσο στην καριέρα τους όσο και στην κοινωνία.

“Κανένα από τα παραπάνω επιτεύγματα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τους συνεργάτες μας, οι οποίοι αποτελούν την κινητήρια δύναμη της επιτυχίας της Goodyear. Η ομάδα μας λειτουργεί με την υψηλότερη ακεραιότητα και εναγκαλίζεται την αλλαγή και τη συνεργασία ενώ εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες, για να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στους ενδιαφερόμενους. Μαζί προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα ασφάλειας και ευεξίας και ένα εργασιακό περιβάλλον ανοιχτό στη διαφορετικότητα, χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλοι μπορούν να ευδοκιμήσουν, στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών μας, να καταστήσουμε την Goodyear τη μάρκα ελαστικών που επιλέγουν”, πρόσθεσε ο κ. Kramer.

Η Goodyear ακολουθεί τα πρότυπα της πρωτοβουλίας για την υποβολή εκθέσεων απολογισμού σε παγκόσμιο επίπεδο (Global Reporting Initiative) στις εκθέσεις της. Αναλυτικά η έκθεση εδώ.

Τι είναι η Goodyear Better Future

Η εταιρική ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής της Goodyear και η διευρυμένη στρατηγική εταιρικής ευθύνης, η Goodyear Better Future, θτην βοηθά να αποκτήσει βιώσιμη ανάπτυξη αυξάνοντας ταυτόχρονα τον θετικό αντίκτυπο της μάρκας. Θέτει το πλαίσιο για τη δέσμευση της Goodyear για την προστασία του πλανήτη, την επιστροφή στην κοινωνία, την παροχή ενός ασφαλούς, ποικίλου και υγιεινού χώρου εργασίας και την ανάμιξη των εργαζομένων σε αυτές τις προσπάθειες. Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Goodyear Better Future.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here