Οι εταιρείες Mobileye και Knorr-Bremse TruckServices εγκαινιάζουν ένα σύστημα υποβοήθησης ελιγμών εγκαθιστούμενο εκ των υστέρων.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την ασφάλεια των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων (HCV), εξαλείφοντας μεταξύ άλλων τον κίνδυνο που δημιουργεί το ‘τυφλό σημείο’ κατά τις στροφές.

Το σύστημα αποτελείται από κάμερες Vision Sensor (οπτικούς αισθητήρες) και χρησιμοποιεί έξυπνους υπολογισμούς δεδομένων σε πραγματικό χρόνο – παρέχοντας έτσι στοιχεία πιο αξιόπιστα από αυτά που παρέχουν τα συστήματα υπερήχων ή ραντάρ.

Το σύστημα, το οποίο προσφέρεται με ολοκληρωμένα συστήματα υποστήριξης οδηγών, είναι το αποτέλεσμα μιας στρατηγικής συνεργασίας που χρησιμοποιεί την τεχνολογία έξυπνης κάμερας της Mobileye, εταιρείας της Intel, και επεκτείνει τη γκάμα προϊόντων HVC της Knorr-Bremse, παγκόσμιας πρωτοπόρου σε συστήματα πέδησης και άλλα συστήματα ασφαλείας σιδηροδρομικών μεταφορών και επαγγελματικών οχημάτων.

Από το 2022, η νομοθεσία της ΕΕ απαιτεί όλα τα νέα φορτηγά και λεωφορεία να είναι εφοδιασμένα με σύστημα υποβοήθησης ελιγμών.

Προηγούμενο άρθροGoodyear Better Future: έμφαση στην εταιρική υπευθυνότητα
Επόμενο άρθροSuzuki, δωρεάν καλοκαιρινός έλεγχος