Η Tyrata, Inc., έθεσε νέα πρότυπα στις δραστηριότητές της αισθητήρων ελαστικών και διαχείρισης δεδομένων. Με την ανάπτυξη των αισθητήρων φθοράς πέλματος IntelliTreadTM σε πραγματικό χρόνο, τα ελαστικά μπορούν να ειδοποιήσουν τον χρήστη όταν πρέπει να τα αντικαταστήσει και συνεπώς να αποτραπούν ατυχήματα και να σωθούν ζωές.

Οι αισθητήρες φθοράς πέλματος IntelliTreadTM σε πραγματικό χρόνο, θα χρησιμοποιούν ασύρματα σήματα για τον έλεγχο αλλαγών κλίμακας χιλιοστομέτρων στο βάθος των αυλακώσεων. Αυτά μπορούν να υποδεικνύουν πότε πρέπει να αντικατασταθούν τα ελαστικά ή/και να αναφέρουν ανομοιόμορφες ή επικίνδυνες συνθήκες φθοράς.

Αλλαγή πέλματος, Διάσωση ζωών

Η ανάπτυξη των αισθητήρων θα μπορούσε να αποτελέσει χαρακτηριστικό διάσωσης ζωών, καθώς κάθε χρόνο τα ατυχήματα που σχετίζονται με τα ελαστικά κοστίζουν τη ζωή εκατοντάδων και τον τραυματισμό χιλιάδων ανθρώπων μόνον στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω φθαρμένων ελαστικών. Παρόλα αυτά, η μέτρηση του ελαστικού με το χέρι παραμένει η πιο κοινή μέθοδος για τον προσδιορισμό του βάθους του πέλματος. Οι ενσωματωμένοι αισθητήρες πίεσης ελαστικών παρέχουν ήδη βελτιώσεις στην ασφάλεια, ωστόσο η παρακολούθηση του πάχους του πέλματος σε πραγματικό χρόνο εξακολουθούσε να λείπει.

Το κενό αυτό καλύπτουν οι αισθητήρες IntelliTreadTM. Δεν θα παρακολουθούν μόνο και θα ελέγχουν το πέλμα, αλλά θα προβλέπουν τη φθορά του πέλματος οποιουδήποτε ελαστικού. Επιπλέον, οι πληροφορίες που θα συλλέγονται από τα ελαστικά θα μπορούν να μεταδοθούν ασύρματα για περαιτέρω αναλύσεις και μπορούν ακόμα και να ενημερώνουν τον καταναλωτή.

1 χιλιοστό κάθε φορά

Η μεγαλύτερη δυσκολία για τη μέτρηση του πέλματος ενός ελαστικού είναι η μέτρηση όλων των στρωμάτων του χωρίς να διαταράσσεται ή να αποκλίνει το σήμα. Οι αισθητήρες φθοράς πέλματος IntelliTreadTM σε πραγματικό χρόνο έχουν αποδείξει σε δοκιμές ότι λειτουργούν σωστά. Οι αισθητήρες που τοποθετήθηκαν σε διάφορα τμήματα κάθε ελαστικού έδωσαν προβλέψιμα και επαναλαμβανόμενα σήματα όταν εφθείρετο το πέλμα ανά 1 χιλιοστό.

Το επόμενο βήμα θα είναι η μακροχρόνια δοκιμή με ενσωμάτωση σε ελαστικά και η Tyrata, Inc., αναζητά συνεργάτες για την επόμενη φάση.

Προηγούμενο άρθροH πρωτοβουλία E.V.A. της Volvo για την ασφάλεια όλων
Επόμενο άρθροΗ Volkswagen Financial Services έσπασε δύο ρεκόρ το 2018