Η Volkswagen Financial Services (VWFS) έσπασε δύο ρεκόρ το 2018: του λειτουργικού κέρδους που ανήλθε πάνω από 2,5 δισ. eυρώ και του συνολικού ενεργητικού άνω των 200 δισ. ευρώ. Η θυγατρική του ομίλου Volkswagen ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα απόδοσης που θα αποφέρει ετήσια εξοικονόμηση 850 εκατ. eυρώ από το 2025 και μετά.

Το λειτουργικό κέρδος της VWFS αυξήθηκε κατά 6,2% περισσότερο σε σχέση με το 2017, φθάνοντας τα 2,61 δισ. ευρώ. Το συνολικό ενεργητικό της αυξήθηκε κατά 11,1%, φθάνοντας τα € 207,6 δισ. ευρώ. Μη αρκούμενη στα δύο περυσινά ρεκόρ της, η VWFS για πρώτη φορά επίσης συσσώρευσε περισσότερα από 20 εκατομμύρια σε συμβόλαια: μετά από μια ετήσια αύξηση 5,5%, η εταιρεία είχε κατά τι λιγότερες από 20,3 εκατομμύρια μονάδες στο χαρτοφυλάκιό της στα τέλη του 2018.

Κατηγορίες προϊόντων

Η VWFS σημείωσε αύξηση σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων πέρυσι.

  • Τα συμβόλαια χρηματοδότησης αυξήθηκαν κατά 5,12%, στα 6,07 εκατ. στο τέλος του 2018.
  • Οι συμβάσεις Leasing αυξήθηκαν κατά 7,42%, στα 4,04 εκατ.
  • Οι συμβάσεις εξυπηρέτησης (+ 13,05%, στα 3,52 εκατ.) αποτέλεσαν τη βασική κινητήρια δύναμη στην αύξηση του όγκου των συμβάσεων.
  • Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια (-0,38%, στα 5,59 εκατ.) μειώθηκαν ελαφρά, εν μέρει λόγω της πώλησης της VW Versicherungsdienst στην Porsche Bank.

Οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να ενισχύουν την ανάπτυξη. Αφενός, οι επιχειρήσεις στόλου στην Ευρώπη θα γίνουν πιο σημαντικές, λόγω της απόκτησης της Fleet Logistics από την εταιρεία. Αφετέρου, η πρόσφατη εξαγορά της LogPay θα ωθήσει την ανάπτυξη υπηρεσιών κινητικότητας.

‘Στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 30 εκατομμύρια συμβόλαια μέχρι το 2025 και να εξοικονομήσουμε 850 εκατ. ευρώ ετησίως από τότε και μετά”, δήλωσε ο Lars Henner Santelmann, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της VWFS. “Αυτό θα επιτευχθεί με την αύξηση της παραγωγικότητάς μας, με την εισαγωγή καθιερωμένων συστημάτων πληροφορικής και τη βελτιστοποίηση του κόστους πωλήσεων”.

Αναλογία κόστους-εσόδων

Ο κ. Santelmann χαρακτήρισε την αποτελεσματικότητα και την ψηφιοποίηση ως βάση για τους στρατηγικούς στόχους της VWFS και “χάρη στις πολύ καλές επιδόσεις μας τα τελευταία χρόνια, είμαστε σήμερα σε θέση να ξεκινήσουμε από θέση ισχύος”, δήλωσε.

Τη θέση αυτή υποστήριξε και ο CFO Frank Fiedler: “Θα εστιάσουμε στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και των πωλήσεων. Η VWFS έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη αναλογίας κόστους / εσόδων 40% έως το 2025 – στο τέλος του 2018 ήταν 49%. ”

Όσο για το 2019, ο κ. Fiedler είναι προσεκτικά αισιόδοξος: “Παρά τις σημαντικές μακροοικονομικές αβεβαιότητες, η VWFS θα επιτύχει ένα καλό ετήσιο λειτουργικό αποτέλεσμα, καθώς θα δούμε και τους πρώτους καρπούς του προγράμματος απόδοσης”.

Προηγούμενο άρθροΈξυπνα ελαστικά με αισθητήρες φθοράς πέλματος IntelliTreadTM
Επόμενο άρθροΠρονομιακές τιμές για μοντέλα της Audi με υβριδική τεχνολογία