Η Subaru προχώρησε στην παρακολούθηση του οδηγού με το DriverFocus, ένα σύστημα ενεργητικής ασφάλειας που παρακολουθεί τα μάτια του για να ανιχνεύσει την υπνηλία.

Το DriverFocus, που αναπτύχθηκε από την Mitsubishi Electric, έκανε το ντεμπούτο του στο ανανεωμένο μοντέλο Subaru Forester του 2019, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Touring. Το σύστημα χρησιμοποιεί μια μικρή υπέρυθρη κάμερα ενσωματωμένη στο σύστημα πληροφοριών/ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, για να εντοπίσει τα σημάδια διάσπασης της προσοχής του οδηγού και της κούρασης.

Μόλις η κάμερα σαρώσει το πρόσωπο του οδηγού, το σύστημα παρακολουθεί τα μάτια του. Εάν τα μάτια δεν εστιάζουν στο δρόμο για δύο έως τρία δευτερόλεπτα, γιατί τα έχει κλειστά ή κοιτάζει κάπου αλλού το σύστημα εκπέμπει ηχητικό και οπτικό συναγερμό για να υποχρεώσει τον αυτοκινητιστή να επανεστιάσει.

Η Subaru και η Mitsubishi Electric επισημαίνουν πως η τεχνολογία αυτή δεν καταγράφει δεδομένα.

Μετά την εγκατάσταση του συστήματος DriverFocus στο Forester, η Subaru το επεκτείνει στο επανασχεδιασμένο 2020 Subaru Legacy, καθιστώντας το στάνταρ στα Legacy XT Limited και Touring, καθώς και προαιρετικό στο μεσαίου μεγέθους sedan Limited.

Προηγούμενο άρθροΑντλία θερμότητας της Ford αυξάνει την ηλεκτρική εμβέλεια
Επόμενο άρθροΤο Suzuki JIMNY κέρδισε το βραβείο “World Urban Car 2019”