Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου προχωρά στην ηλεκτροκίνηση. Ήταν μάλιστα από τους πρώτους που στάθηκε με δεκτικό τρόπο απέναντι στην ιδέα της ηλεκτροκίνησης και από πολύ νωρίς άρχισε να κάνει σχέδια και να στήνει τα πλάνα για την εφαρμογή της.

Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου προχώρησε πλέον στο επόμενο βήμα, καθώς κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση ύψους 2.091.756 ευρώ για την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, εξοπλισμού, όπως και για την κατασκευή Σταθμών Φόρτισης.

Η πρόταση κατατέθηκε κατόπιν της πρόκλησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για τις «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους» και περιλαμβάνει ηλεκτροκίνητο ΙΧ αυτοκίνητο, ηλεκτροκίνητο φορτηγάκι VAN, ηλεκτροκίνητο Φορτηγάκι VAN 7 θέσεων και ηλεκτροκίνητο τετράκυκλο όχημα με κλειστή καρότσα.

Σε ό,τι αφορά στα μεγάλα οχήματα περιλαμβάνει ένα ηλεκτροκίνητο καλαθαφόρο, ένα ηλεκτροκίνητο λεωφορείο 72 θέσεων, δύο ηλεκτροκίνητα απορριμματοφόρα και ένα ηλεκτροκίνητο τρενάκι.

Παράλληλα, στον Δήμο θα κατασκευαστούν πέντε σταθμοί φόρτισης AC 2Χ22kW, ενώ θα αποκτηθεί και ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας των οχημάτων και των υποδομών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προηγούμενο άρθροΗ Santander Consumer Finance στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΣτην κορυφή των εταιρικών πωλήσεων η Peugeot