Η Santander Consumer Finance ξεκινά τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα. Θα προσφέρει λύσεις χρηματοδότησης στο δίκτυο αντιπροσώπων και στους πελάτες του Ομίλου Συγγελίδη. Η άφιξή της στην Ελλάδα επεκτείνει το αποτύπωμά της στην Ευρώπη και εδραιώνει τη θέση της στη χρηματοδότηση αυτοκινήτων.

Η Santander Consumer Finance ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας της στην Ελλάδα αφού κατέληξε σε συμφωνία με τον Όμιλο Συγγελίδη για την παροχή χρηματοδοτικών υπηρεσιών στους αντιπροσώπους και τους πελάτες του.

Ο Όμιλος Συγγελίδη, όπως είναι γνωστό, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς αυτοκινήτων στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον κλάδο αυτό από το 1970. Το δίκτυο με περισσότερες από 80 αντιπροσωπείες, εισάγει και πωλεί τις μάρκες Peugeot, Citroën και DS.

Η συμφωνία φέρνει την Santander Consumer Finance σε μια νέα αγορά, ενισχύοντας τη θέση της στην Ευρώπη, όπου δραστηριοποιείται πλέον σε 16 χώρες (Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο, Δανία, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Κάτω Χώρες, Ιταλία, Νορβηγία , Πολωνία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία και Ελβετία) σε περισσότερους από 130.000 εμπόρους και λιανοπωλητές.

Η επικεφαλής της Santander Consumer Finance στην Ελλάδα, Ελένη Χρονέα, αναφέρει: «Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό καλωσορίζουμε την πολλά υποσχόμενη συνεργασία με τον Όμιλο Συγγελίδη, ο οποίος είναι ένας από τους πιο ισχυρούς Ομίλους στον χώρο του αυτοκινήτου. Αυτή η συνεργασία μας δίνει την ευκαιρία να εισέλθουμε για πρώτη φορά σε μία νέα αγορά, ενισχύοντας την ηγετική μας θέση στην Ευρώπη».

Ο Πολυχρόνης Συγγελίδης, Πρόεδρος και CEO του Ομίλου Συγγελίδη, σημειώνει: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε δίπλα μας έναν τόσο δυνατό σύμμαχο, πρωτοπόρο στη χρηματοδότηση του αυτοκινήτου. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουν παρουσιαστεί στον Kλάδο, συνεχίζοντας την πορεία της επιτυχημένης και διαρκούς ανάπτυξης».

Η Santander Consumer Finance (SCF) είναι κορυφαία εταιρεία χρηματοδότησης καταναλωτικών προϊόντων,  παρούσα στην Ευρώπη, την Κίνα και τον Καναδά. Περισσότεροι από 15.000 επαγγελματίες παρείχαν κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες χρηματοδότησης καταναλωτών σε περισσότερους από 18 εκατομμύρια πελάτες και 130.000 συνεργάτες σημείων πώλησης στα τέλη του 2020. Η SCF προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λύσεων χρηματοδότησης και λιανικής τραπεζικής, κυρίως μέσω των σημείων πώλησης, όπου η εταιρεία έχει αναπτύξει μοναδική τεχνογνωσία, και με κανάλια απευθείας προς τους καταναλωτές, όπως καταστήματα, τηλεφωνικά κέντρα και online. Η SCF είναι μέρος του Santander, ενός από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς ομίλους στον κόσμο.

Η Banco Santander ιδρύθηκε το 1857 και εδρεύει στην Ισπανία. Έχει ουσιαστική παρουσία σε 10 βασικές αγορές στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Νότια Αμερική και είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο σε κεφαλαιοποίηση.

Φωτογραφία: Santander

Προηγούμενο άρθροDaimler Truck AG: Αλλαγές στην οργάνωση και διοίκηση
Επόμενο άρθροΔήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Προχωρά στην ηλεκτροκίνηση