Δημόσια Διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το τέλος του κύκλου ζωής των οχημάτων, ώστε να βελτιωθεί ο αντίκτυπος στο περιβάλλον και να εξοικονομηθούν πόροι.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια οχήματα στην Ευρώπη ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους. Εάν τα οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους δεν διαχειρίζονται σωστά, μπορούν να αποτελέσουν απειλή για το περιβάλλον καθώς και απώλεια πηγών εκατομμυρίων τόνων υλικών.

Η οδηγία 2000/53 της ΕΕ σχετικά με το τέλος του κύκλου ζωής των οχημάτων (οδηγία ELV) εγκρίθηκε το 2000 για να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος στο περιβάλλον και να βελτιωθούν οι περιβαλλοντικές επιδόσεις όλων των εμπλεκόμενων οικονομικών φορέων στον κύκλο ζωής των οχημάτων.

Η οδηγία 2018/849 / ΕΕ υποχρεώνει την Επιτροπή να την αξιολογήσει μέχρι τα τέλη του 2020. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή της, στη σκοπιμότητα καθορισμού στόχων για την υποβολή εκθέσεων ανά συγκεκριμένο υλικό και στο πρόβλημα των οχημάτων που είναι άγνωστος ο τόπος που βρίσκονται.

Η δημόσια διαβούλευση της ΕΕ απευθύνεται σε παραγωγούς, διανομείς, συλλέκτες, εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτων, αποσυναρμολογητές, καταστροφείς, ανακυκλωτές και άλλους φορείς επεξεργασίας υλικών, το ευρύ κοινό, τους καταναλωτές και τις περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που συμβάλλουν στη διαχείριση των αποβλήτων, την κυκλική οικονομία κλπ.

Μπορείτε να συμβάλλετε σε αυτή τη διαβούλευση συμπληρώνοντας το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Περισσότερα εδώ.

Προηγούμενο άρθροLIFE GreenYourMove, μείωση χρόνου αναμονής στα ΜΜΜ
Επόμενο άρθροΤύποι καυσίμων των νέων αυτοκινήτων το β’ τρίμηνο του 2019