Παρακολουθείστε το IFMI Digital Masterclass με θέμα το πώς να διαχειριστείτε τον στόλο σας κατά τη διάρκεια πανδημίας, με τη συμμετοχή των ειδικών του χώρου.

Δεν υπάρχει εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας πανδημίας όπως ο COVID-19. Αλλά οι επαγγελματίες του στόλου μπορούν να μάθουν πολλά ο ένας από τον άλλον. Και αυτό ακριβώς προσέφερε αυτό το webinar του IFMI.

Μέσω σεμιναρίων και digital masterclasses, το International Fleet Managers Institute (IFMI) προσφέρει στους διευθυντές διεθνών στόλων οχημάτων την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις τρέχουσες τάσεις και να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στο ρόλο τους.

Εξασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας

Δεν έχουμε ζήσει κανένα συμβάν τόσο δραματικό όσο η συνεχιζόμενη κρίση του κορωνοϊού – οπότε το προφανές πρώτο θέμα της χρονιάς του IFMI ήταν: Πώς να εξασφαλίσετε την επιχειρησιακή συνέχεια της διαχείρισης στόλου στον καιρό του COVID-19.

Το digital masterclass μεταδόθηκε την Τετάρτη 15 Απριλίου και οργανώθηκε από το Fleet Europe, σε συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης στόλου και χρηματοδοτικής μίσθωσης ALD, Athlon, Arval και LeasePlan με χορηγό τη SEAT.
Τρία θέματα

Το πρώτο Digital Masterclass της χρονιάς ήταν γεμάτο με ιδέες δράσης. Οι ομιλητές εστίασαν σε τρία θέματα. Ιδού μια σύντομη επισκόπηση:

  • Τι μπορούν να κάνουν οι Fleet Managers για να διασφαλίσουν την επιχειρησιακή συνέχεια.

“Έλεγχο των όρων της σύμβασης και των χιλιομέτρων με την εταιρεία μίσθωσης. Και επέκταση συμβολαίων προς αντιστάθμιση των μεγαλύτερων καθυστερήσεων παράδοσης νέων οχημάτων”, ήταν μόνο δύο από τις προτάσεις του Shams Dine El Mouden (Arval).

“Η ανταγωνιστική προσέγγιση δεν είναι η καλύτερη – όλοι πλήττονται”, είπε ο Mark Taylor (Athlon). Και: “Προετοιμαστείτε τώρα για την εποχή μετά την κρίση. Ήδη βλέπουμε τα σημάδια της ζήτησης οχημάτων να αυξάνονται πάλι”.

  • Πώς μπορούν οι international Fleet Managers να διασφαλίσουν το καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά στην πολιτική και τις στρατηγικές του στόλου στο μέλλον.

“Οι πληροφορίες κοστολόγησης είναι σημαντικές, αλλά και πολύ αβέβαιες αυτήν τη στιγμή”, είπε ο Sjoerd Brenters (LeasePlan), ο οποίος πρότεινε μερικά άλλα σημεία εστίασης για τη χάραξη μιας πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης.

Τώρα είναι μια καλή στιγμή να συμπεριλάβετε εναλλακτικές στις πολιτικές σας, “όπως αυτοκίνητα κοινής χρήσης, αυτοκίνητα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης και επιδόματα κινητικότητας”, ανέφερε η Anne Chidiac (ALD), η οποία επαίνεσε τα οφέλη μιας προληπτικής αντιμετώπισης.

  • Η μαρτυρία ενός διεθνούς διαχειριστή στόλου σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της παρούσας κατάστασης.

Διαχειριζόμενος περίπου 25.000 οχήματα σε περισσότερες από 80 χώρες, ο Huub Smeets (PMI) γνωρίζει από πρώτο χέρι τη σημασία των συνεπειών αυτής της κρίσης. Η συμβουλή του: “Μην ενεργείτε βιαστικά, διατηρείστε την ψυχραιμία σας και εστιάστε στη στρατηγική σας. Και συνεργαστείτε ακόμα πιο στενά με τους προμηθευτές σας”.

Για πολύ περισσότερα – σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε με τις προσφορές, την πιθανή διαθεσιμότητα νέων μοντέλων (και συγκεκριμένα EV) και άλλα – μπορείτε να παρακολουθήσετε το Digital Masterclass:

 

Προηγούμενο άρθροNissan: άδεια χρήσης της τεχνολογίας μπαταριών στην APB Corporation
Επόμενο άρθροVideo της Hyundai εκφράζει αισιόδοξη υπόσχεση για το “μετά”