Bridgestone - EVBox: 3.500 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη

Η ολλανδική εταιρεία φόρτισης EV EVBox και η εταιρεία κατασκευής ελαστικών Bridgestone συνεργάζονται για να στήσουν 3.500 νέα δημόσια σημεία φόρτισης EV.

Τα νέα σημεία φόρτισης EVBox θα δημιουργηθούν σε σταθμούς λιανικής πώλησης και εξυπηρέτησης της Bridgestone σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων μαρκών όπως Speedy και First Stop.

Το έργο, το οποίο θα διαρκέσει πέντε χρόνια, θα ξεκινήσει στη Γαλλία και την Ιταλία, στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Πολωνία και την Ισπανία και θα ολοκληρωθεί σε διάφορες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι σταθμοί φόρτισης θα είναι προσβάσιμοι σε όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, ιδιωτικά και εταιρικά. Οι γρήγοροι φορτιστές θα τοποθετηθούν στρατηγικά κοντά σε πολυσύχναστα δίκτυα κυκλοφορίας.

Η συνεργασία θα υποστηριχθεί από την TSG, πρωτοπόρο ευρωπαϊκή εταιρεία παροχής τεχνικών υπηρεσιών στον κλάδο της φόρτισης.

Θα παρέχει στους οδηγούς και τους στόλους ηλεκτρικών οχημάτων πρόσβαση στο πιο εκτεταμένο ευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης, με πάνω από 130.000 σημεία φόρτισης – καθώς και στα 3.500 νέα σημεία. Η πρόσβαση θα ενεργοποιείται μέσω πάσου ή εφαρμογής που θα παρέχεται από την EVBox. Επίσης, το έργο προσφέρει την επιλογή εγκατάστασης οικιακού φορτιστή.

Η λύση επιτρέπει ενιαία πληρωμή και τιμολόγηση – από τη Μαδρίτη έως το Ελσίνκι.

Προηγούμενο άρθροGoodyear CheckPoint, νέες επιλογές για στόλους
Επόμενο άρθροΕπένδυση 26,5 εκατ. δολαρίων στην Aviva