Bridgestone: επιχειρησιακό πλαίσιο αειφορίας

Η Bridgestone Corporation (Bridgestone) ανακοίνωσε το Επιχειρησιακό Πλαίσιο Αειφορίας, έναν οδικό χάρτη εστίασης των πρωτοβουλιών της υποστήριξης αξιόπιστης και ασφαλούς κινητικότητας και συμβολής στην υλοποίηση μιας κοινωνίας ουδέτερου άνθρακα.

Η Bridgestone επιδίωξε με συνέπεια να μειώσει τη χρήση πόρων της δραστηριότητας ελαστικών και καουτσούκ μέσω διαδικασιών όπως η ανάπτυξη προϊόντων “Dan-Totsu – κορυφαίας κλάσης” μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, με χρήση λιγότερων πόρων. Συγχρόνως, η εταιρεία προωθεί την επανάχρηση πόρων στις δραστηριότητες ανάπτυξης λύσεων, που παρέχουν αξία στους πελάτες κατά τη χρήση του προϊόντος. Παραδείγματα αυτών των προσπαθειών περιλαμβάνουν την δραστηριότητα αναγόμωσης της Bridgestone, κατά την οποία το πέλμα των φθαρμένων ελαστικών αντικαθίσταται ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Κοιτάζοντας μπροστά, η εταιρεία εξετάζει μια νέα δραστηριότητα ανακύκλωσης που περιλαμβάνει τη μετατροπή χρησιμοποιημένων ελαστικών σε χρήσιμες πρώτες ύλες. Εν όψει του 2030, η Bridgestone θα προβεί στην ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας και θα επιδιώξει να δημιουργήσει ένα μοναδικό βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο με οφέλη για την κοινωνία και τους πελάτες, καθώς και για την ίδια. Αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο θα σχεδιαστεί ώστε να συμβάλει στη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας και στη μείωση των εκπομπών CO2 σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, που περιλαμβάνει την κατασκευή, τη χρήση από τους πελάτες και την ανακύκλωση.

Το 2012, η Bridgestone παρουσίασε το μακροπρόθεσμο περιβαλλοντικό της όραμα, ξεκινώντας πρωτοβουλίες που αποσκοπούσαν στην υποστήριξη υλοποίησης μιας βιώσιμης κοινωνίας.

Το 2020 τέθηκαν νέοι στόχοι για τις πρωτοβουλίες αυτές με την θέσπιση των νέων μεσοπρόθεσμων περιβαλλοντικών στόχων Milestone 2030. Με οδηγό αυτούς τους στόχους, η εταιρεία επιταχύνει τις προσπάθειες αποσύνδεσης της ανάπτυξης δραστηριοτήτων από δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αυξημένη κατανάλωση πόρων.

Για να επιταχύνει τη συμβολή της σε μια κοινωνία ουδέτερου άνθρακα, η Bridgestone έχει αποσαφηνίσει τον μακροπρόθεσμο περιβαλλοντικό στόχο της έως το 2050 και μετά, από κοινού με τον στόχο μείωσης συνολικών εκπομπών CO2 κατά 50% σε σχέση με το 2011, έως το 2030. Οι στόχοι αυτοί αποσκοπούν στη μείωση εκπομπών CO2 και σε πιο ενεργή σύμπραξη στη δημιουργία μιας κοινωνίας ουδέτερου άνθρακα.

Η Bridgestone καθόρισε ένα όραμα παροχής αξίας στην κοινωνία και τους πελάτες ως εταιρεία βιώσιμων λύσεων εν όψει του 2050 και καθιέρωσε την μεσο-μακροπρόθεσμη επιχειρηματική στρατηγική της ώστε να χρησιμεύσει ως οδηγός προς επίτευξη αυτού του οράματος. Με την βιωσιμότητα στο επίκεντρο της μεσο-μακροπρόθεσμης επιχειρηματικής στρατηγικής της, η εταιρεία αποσκοπεί να συμβάλει στην δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας.

Προηγούμενο άρθροΞεπέρασε τις 20.000 παραγγελίες το Nissan Note e-POWER
Επόμενο άρθροAudi: πιστοποίηση για αειφόρο διαχείριση του αλουμινίου