Η Luminar παρουσιάζει το Sentinel, το πρώτο πλήρως αυτόνομο σύστημα μαζικής παραγωγής από κοινού με τη Zenseact, της Volvo Cars.

Η Luminar συνεργάζεται στενά με την Zenseact, μια νεοσύστατη εταιρεία λογισμικού 550 ατόμων που ανήκει στη Volvo Cars, για να προσφέρει ασφαλή αυτονομία στη Volvo Cars, αλλά και στον ευρύτερο αυτοκινητιστικό κλάδο.

Η Luminar Technologies, Inc., παγκόσμιος ηγέτης τεχνολογίας εξοπλισμού και λογισμικού αυτοκινήτου lidar, ανακοίνωσε τη στενή της συνεργασία με την Zenseact για κατασκευή λογισμικού αυτονομίας οχημάτων μαζικής παραγωγής. Η Volvo Cars θα είναι ο αρχικός πελάτης. Η Zenseact είναι μια νεοσύστατη ομάδα 550 εμπειρογνωμόνων ADAS και λογισμικού αυτονομίας που ανέπτυξε προϊόντα για μαζική παραγωγή.

Η νέα σειρά προϊόντων της Luminar, Sentinel, είναι η πρώτη λύση πλήρους αυτονομίας για μαζική παραγωγή στον κλάδο. Ενσωματώνει το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης Zenseact OnePilot με το λογισμικό αντίληψης Iris lidar της Luminar και άλλα παρελκόμενα, επιτρέποντας σε οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία να προσφέρει δυνατότητες Highway Autonomy and Proactive SafetyTM στα οχήματα παραγωγής. Ενώ ο ευρύτερος κλάδος αυτονομίας επικεντρώνεται κυρίως σε εφαρμογές ρομποταξί, η Luminar και η Zenseact εστιάζουν στην παροχή συστημάτων για οχήματα μαζικής παραγωγής.

Austin Russell, Ιδρυτής και CEO της Luminar

“Η Zenseact διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία σε προηγμένα ADAS και λογισμικό αυτονομίας οχημάτων παραγωγής από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία του κλάδου, με δεκαετίες εμπειρίας και παραδόσεων στη Volvo Cars και πάνω από 10 περίπου ακόμα προγράμματα παραγωγής”, δήλωσε ο Austin Russell, Ιδρυτής και CEO της Luminar. “Εργαζόμαστε από κοινού καθημερινά για να παραδώσουμε αυτήν την ολοκληρωμένη λύση λογισμικού αυτονομίας στη Volvo Cars και πλέον προσφέρουμε αυτή τη λύση στο σύνολο του κλάδου. Για τη Luminar, αυτό είναι το κλειδί για τον μετασχηματισμό μας από πάροχο lidar σε εταιρεία λογισμικού και συστημάτων, προσφέροντας αυτονομία και βελτιωμένη ασφάλεια οχημάτων σε όλους”.

Ödgärd Andersson, CEO της Zenseact

“Η σημασία της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης έγκειται στη μείωση των ατυχημάτων και τη διάσωση ζωών. Η συμμαχία μας επιτρέπει να καταστήσουμε από κοινού αυτήν την τεχνολογία ευρύτερα προσβάσιμη και με μεγαλύτερη απήχηση” δήλωσε η Ödgärd Andersson, CEO της Zenseact. “Στην αρχή της πορείας της Luminar γνώρισα τον Austin και την ομάδα της Luminar και συνειδητοποίησα πως μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα της συνεχούς ανάπτυξης της καλύτερης δυνατής τεχνολογίας διάσωσης ζωών. Έκτοτε συνεργαζόμαστε και συνεχίζω να εντυπωσιάζομαι από την διευρυνόμενη ομάδα τους απόλυτα ειδικευμένων μηχανικών και εμπειρογνωμόνων και την ασυμβίβαστη προσέγγισή τους στην αύξηση ασφάλειας στους δρόμους”.

Η Zenseact είναι υπεύθυνη για την παράδοση του λογισμικού της OnePilot και του λογισμικού αντίληψης της Luminar στη Volvo Cars, ενώ η Luminar είναι υπεύθυνη για την προμήθεια της ολιστικής λύσης Sentinel σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το σύστημα Sentinel θα εξοπλίσει τις παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες με δύο βασικές λειτουργίες – Proactive Safety™ και hands-off, eyes-off Highway Autonomy:

Proactive SafetyTM: Για πρώτη φορά, τα οχήματα θα μπορούν να αποφύγουν προληπτικά συγκρούσεις μέσω ελιγμών, μειώνοντας τα ποσοστά ατυχημάτων έως και επτά φορές. Τα πλέον προηγμένα σημερινά συστήματα ADAS με κάμερες θα επιχειρήσουν να αποφύγουν αντιδραστικά τις συγκρούσεις υπό ιδανικές μόνον συνθήκες, σε ευθεία πορεία και γενικά αφού ο οδηγός δεν ανταποκριθεί.

Αυτονομία στον αυτοκινητόδρομο: Hands-free, eyes-free πραγματικά αυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους – σε αντίθεση με τα πλέον προηγμένα σημερινά συστήματα ADAS, τα οποία απαιτούν συνεχή προσοχή οδηγού και στιγμιαία παράκαμψη συστήματος, ακυρώνοντας τον βασικό σκοπό της αυτονομίας – για να προσφέρει χρόνο στον οδηγό και ουσιαστική βελτίωση ασφάλειας οχημάτων.

Το Sentinel τροφοδοτείται εν μέρει από το λογισμικό OnePilot της Zenseact, το οποίο παρέχει μοναδική εμπειρία χρήστη καθ΄όλη τη διαδρομή. Το OnePilot αξιολογεί διαρκώς το περιβάλλον για να επιτρέψει αυτονομία οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο. Το OnePilot παρέχει επίσης στον οδηγό χρήσιμες πληροφορίες και προειδοποιήσεις και μπορεί να παρέμβει παρακάμπτοντας τα χειριστήρια για να εξασφαλίσει ασφαλή μετακίνηση.

Το Sentinel ενσωματώνει επίσης ασύρματες αναβαθμίσεις για επέκταση της αυτονομίας και περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας των οχημάτων με την πάροδο του χρόνου.

Προηγούμενο άρθροSmart Mobility Conference – Εταιρική Κινητικότητα
Επόμενο άρθροΝέο λογότυπο για τη νέα εποχή της Renault