Ο συνδεδεμένος στόλος του Avis Budget Group προσφέρει τριπλό πλεονέκτημα: λειτουργική αποδοτικότητα, ικανοποίηση πελατών και νέα μοντέλα εσόδων.

Το Avis Budget Group ανακοίνωσε πως έχει ξεπεράσει τα 200.000 συνδεδεμένα αυτοκίνητα παγκοσμίως, γεγονός σημαντικό στην πορεία πλήρους συνδεσιμότητας του στόλου του που περιλαμβάνει περισσότερα από 600.000 οχήματα. Ως αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει δει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου κόστους χάρη στη νέα λειτουργική αποτελεσματικότητα, αύξηση των εσόδων από καλύτερη ανάκτηση κόστους, ικανοποιημένους πελάτες χάρη σε πιο άμεση και εξατομικευμένη τεχνολογία και νέα επιχειρηματικά μοντέλα που επιτυγχάνονται τόσο από τα δεδομένα της συνδεδεμένης πλατφόρμας όσο και από το δεδομένα των οχημάτων.

“Δεν έχουμε απλά βραχυπρόθεσμα οφέλη από την πρωτοβουλία μας αυτή, αλλά διαμορφώνουμε επίσης το πλαίσιο για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για προϊόντα, υπηρεσίες και συνεταιρισμούς που ήταν αδύνατα μέχρι τώρα”, δήλωσε ο Arthur Orduña, Chief Innovation Officer του Avis Budget Group.

Επιχειρησιακά οφέλη

Ένας πλήρως συνδεδεμένος στόλος αυξάνει την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του Avis Budget Group παρέχοντας μεγαλύτερη διαφάνεια στη χρήση του στόλου και πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα των συνδεδεμένων αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με τα αναλυτικά στοιχεία, παρέχουν σημαντικές επιχειρηματικές πληροφορίες σε πολλές πτυχές της διαχείρισης στόλου, συμπεριλαμβανομένων της αποθεματικής απογραφής, της πίεσης των ελαστικών, της απόδοσης καυσίμου, της θέσης και της ετοιμότητας του οχήματος και τελικά μιας καλύτερης εμπειρίας πελατών.

Οφέλη για τους πελάτες

Τον περασμένο χρόνο, ο Όμιλος υιοθέτησε νέες εφαρμογές για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας των πελατών. Διεξήγαγε δοκιμές με 3-D απεικόνιση οχημάτων για να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία επιθεώρησης ζημιών οχήματος, επιτρέποντας στον πελάτη να συνεχίσει απρόσκοπτα την μετακίνησή του. Οι πελάτες συνδεδεμένων αυτοκινήτων εξοικονομούν χρόνο παρακάμπτοντας την πύλη εξόδου, ενώ δεν απαιτείται άτομο για τον έλεγχο του αυτοκινήτου κατά την επιστροφή – τα δεδομένα αποστέλλονται αυτομάτως στο λογιστικό σύστημα και εκδίδεται λογαριασμός ηλεκτρονικά σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

To 2019 η J.D. Power αναγόρευσε την εφαρμογή κινητού της Avis ως την καλύτερη εφαρμογή ενοικίασης αυτοκινήτων, ενώ τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν όλες τις άλλες σχετικές εφαρμογές.

Νέα επιχειρηματικά μοντέλα

Με αυξανόμενο αριθμό οχημάτων να συνδέονται με το cloud και με τις εφαρμογές κινητών, to Avis Budget Group κατάφερε να δημιουργήσει νέες ροές εισοδήματος μέσω νέων επιχειρηματικών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των Fleet Management as a Service, Data as a Service και του Αναπτυξιακού Προγράμματος. Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες στόλου σε παρόχους rideshare, συμπεριλαμβανομένων των Uber, Lyft και Via. Επίσης, συνεργάζεται με την Otonomo για την ανάπτυξη νέων αγορών για συγκεντρωτικά, ανώνυμα δεδομένα οχημάτων, ενώ ταυτόχρονα διερευνά ευκαιρίες με δημόσιους και ακαδημαϊκούς φορείς για την επίλυση προβλημάτων όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση και οι εκπομπές ρύπων. Μέσω του αναπτυξιακού προγράμματός της δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τρίτους παρόχους υπηρεσιών, όπως η Arrive (η οποία ενέταξε την υπηρεσία της στάθμευσης στην εφαρμογή της Avis), για να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία των πελατών, δημιουργώντας παράλληλα νέες ευκαιρίες εσόδων για την εταιρεία.

“Αυτή είναι μόνο η αρχή των δυνατοτήτων της πρωτοβουλίας μας σύνδεσης”, δήλωσε ο κ. Orduña. ‘Ανυπομονούμε για την εφαρμογή περισσότερων δυνατοτήτων από το 2020 και μετά”.

Ο Όμιλος συνεργάζεται άμεσα με αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Ford, Toyota, GM και Groupe PSA, καθώς και με εταιρείες παραγωγής εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, συμπεριλαμβανομένων των I.D. Systems και Continental για τη σύνδεση οχημάτων στην πλατφόρμα που βασίζεται στο cloud.

Ο Όμιλος

Το Avis Budget Group, Inc. είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής λύσεων κινητικότητας –  μέσω των σημάτων της Avis και Budget, που διαθέτει περισσότερες από 11.000 σημεία ενοικίασης σε περίπου 180 χώρες σε όλο τον κόσμο και μέσω της μάρκας Zipcar, που είναι το κορυφαίο δίκτυο διαμοιρασμού αυτοκινήτων στον κόσμο –  με πάνω από ένα εκατομμύριο μέλη. Ο Όμιλος διαχειρίζεται απευθείας τα περισσότερα από τα γραφεία του ενοικίασης αυτοκινήτων της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Αυστραλία και της Ασίας και λειτουργεί κυρίως μέσω αδειοδότησης σε άλλα μέρη του κόσμου. Απασχολεί περίπου 30.000 ανθρώπους και έχει την έδρα του στο Parsippany, N.J.

Προηγούμενο άρθροΣτρατηγική συμμαχία Volvo Group και Isuzu Motors
Επόμενο άρθροΑνθρωποκεντρική κινητικότητα από την Hyundai στη CES