Με 1.600 πρόσθετα σημεία φόρτισης EV που θα εγκατασταθούν το 2019, η Ubitricity, αναβαθμίζει την ηλεκτρική κινητικότητα στο Βερολίνο.

Το πρόγραμμα “Neue Berliner Luft” οδηγεί την ηλεκτρική κινητικότητα του Βερολίνου. Η ανάπτυξη 1.600 σημείων φόρτισης θα πραγματοποιηθεί από την Ubitricity, μια πρωτοπόρο εταιρεία σε λύσεις έξυπνης φόρτισης. Η Ubitricity ανέπτυξε ένα παρόμοιο πρόγραμμα στο Λονδίνο, όπου μετέτρεψε 300 φανούς δρόμου σε έξυπνα σημεία φόρτισης από το 2016. Επιπρόσθετα, η Ubitricity ανέπτυξε ένα φορητό σύστημα φόρτισης που μπορεί να παρακολουθεί ψηφιακά και εξ αποστάσεως τη φόρτιση για χρέωση ή για τη διαχείριση στόλου, χρησιμοποιώντας ένα SmartCable.

Το έργο εντάσσεται σε μια ευρύτερη πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του αέρα στη Γερμανία, το Πρόγραμμα Άμεσου Καθαρισμού Αέρα (Sofortprogramm Saubere Luft), το οποίο φαίνεται στην τακτική των γερμανικών πόλεων που εφαρμόζουν απαγορεύσεις ντίζελ και έχουν οδηγηθεί στο δικαστήριο, λόγω της αποτυχίας τους να πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας αέρα. Ως εκ τούτου, το έργο υποστηρίζεται από τα ερευνητικά ιδρύματα TU Berlin και DLR και χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Ενέργειας.

Στο τέλος, το έργο θα εγκαταστήσει δημόσιους και ιδιωτικούς σταθμούς φόρτισης. Θα εγκατασταθούν περίπου 1.000 δημόσια σημεία φόρτισης, ενώ ο ιδιωτικός τομέας θα εγκαταστήσει 600 επιπλέον σημεία, στα οποία θα συνεισφέρει ο εταίρος του έργου GASAG.

Προηγούμενο άρθροΗ Europcar ξεκινά συνεργασία για την ανάπτυξη “Smart City”
Επόμενο άρθροΝέα προειδοποίηση της ACEA για εφικτούς στόχους εκπομπών CO2 για φορτηγά