Το Europcar Mobility Group, πάροχος κινητικότητας που ειδικεύεται στην ενοικίαση αυτοκινήτων, το car sharing και τo scooter sharing, ανακοίνωσε μια συνεργασία μεταξύ του δικού της Mobility Lab και του Plug And Play, ενός εκκολαπτηρίου καινοτομίας κινητικότητας με ρίζες στη Silicon Valley.

Δημιουργώντας δεσμούς μεταξύ startups και μεγάλων εταιρειών, το Plug and Play Tech Center επενδύει σε περισσότερες από 200 νεοφυείς επιχειρήσεις κάθε χρόνο. Με τη συνεργασία αυτή, η Europcar σκοπεύει να εντοπίσει καλύτερα τις λύσεις κινητικότητας του αύριο, υποστηρίζοντας παράλληλα τις νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Smart Cities.

Το αρχικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στις Smart Cities στην πλατφόρμα Plug and Play, θα τεθεί σε εφαρμογή το πρώτο τρίμηνο του 2019. Το πρόγραμμα αυτό, διάρκειας τριών μηνών, αποσκοπεί στη δημιουργία δεσμών μεταξύ καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της κινητικότητας, του Internet of Things, των εταιρειών κατασκευών και ακινήτων και των εταιρειών που επιθυμούν να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες για τους πελάτες τους. Το “εναρκτήριο λάκτισμα” θα πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου, με 30 νεοφυείς επιχειρήσεις που θα παρουσιάσουν τα σχέδιά τους, με την ελπίδα να επιλεγούν για τη φάση της επιτάχυνσης.

Ο Nicolas Bailleux, ο οποίος προσχώρησε πρόσφατα στο Europcar Mobility Group ως επικεφαλής του Mobility Lab, θα επιβλέπει την συνεργασία. “Η διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνογνωσία και η αναμφίβολη παγκόσμια διάσταση της Plug And Play την καθιστούν φυσικό εταίρο του Europcar Mobility Group. Αυτή η συνεργασία είναι απόλυτα συμβατή με τις φιλοδοξίες μας για τον Όμιλο και ειδικά για το Mobility Lab. Η Plug And Play Smart Cities θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τις κατάλληλες νεοφυείς επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, θα μπορέσουμε να αντλήσουμε έμπνευση από τις πρακτικές τους, καθοδηγώντας παράλληλα την ανάπτυξή τους και ίσως ακόμα και ενσωματώνοντάς τις στο οικοσύστημά μας”, δήλωσε ο κ. Bailleux.

Προηγούμενο άρθροΤαξινόμηση οχήματος με ένα κλικ, με τη Flotimmat
Επόμενο άρθροΑναβάθμιση της ηλεκτρικής κινητικότητας στο Βερολίνο