Η Amazon δημιούργησε έναν νέο κόμβο logistics τελικών παραδόσεων στην καρδιά του Λονδίνου, από όπου οι παραδόσεις θα γίνονται πεζή ή με ποδήλατα e-cargo.

Η City of London Corporation χορήγησε άδεια για τη μετατροπή ενός αχρησιμοποίητου δημόσιου χώρου στάθμευσης σε κόμβο διανομής της Amazon Logistics. Η εταιρεία διαδικτυακών αγορών αναμένεται να πραγματοποιεί όλες τις παραδόσεις σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από τον κόμβο χωρίς μηχανοκίνητα φορτηγά οχήματα.

Μείωση των επιπτώσεων εμπορευματικών μεταφορών

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη δέσμευση της City Corporation για μείωση του αντικτύπου των μηχανοκίνητων εμπορευματικών μεταφορών και βελτίωση της ποιότητας του αέρα, εν όψει των στόχων 2040 περί μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Πρόκειται να δημιουργηθούν δύο ακόμα κόμβοι τελικών παραδόσεων μέχρι το 2022 και πέντε συνολικά μέχρι το 2025.

Ο Alastair Moss, πρόεδρος της Επιτροπής Σχεδιασμού και Μεταφορών της City of London Corporation, δήλωσε: “Ο Κόμβος Logistics Τελικών Παραδόσεων της Amazon θα επιφέρει μείωση έως και 85 οχημάτων ημερησίως, δηλαδή έως και 23.000 λιγότερες διαδρομές οχημάτων στο κεντρικό Λονδίνο ετησίως”.

Amazon: μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2040

Η Kerry-Anne Lawlor, διευθύντρια της Amazon Logistics, δήλωσε: “Η Amazon έχει δεσμευτεί να οικοδομήσει μια βιώσιμη δραστηριότητα για τους πελάτες της και τον πλανήτη και από πέρυσι συμμετέχει στο The Climate Pledge (Κλιματικό Σύμφωνο)- μια δέσμευση μηδενικού άνθρακα για το σύνολο των δραστηριοτήτων της, έως το 2040, 10 χρόνια νωρίτερα από τη Συμφωνία του Παρισιού”.

Οι δοκιμές των ποδηλάτων μεταφορών στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο, η δοκιμή ενός έτους του κόμβου μικροδιανομών, στην οποία συμμετείχαν οι πέντε μεγαλύτεροι ταχυμεταφορείς της πόλης, DHL, DPD, Hermes, GLS και UPS, συνεχίστηκε μετά την επιτυχή χρήση ποδηλάτων μεταφορών. Σε διάστημα 12 μηνών, το εγχείρημα KoMoDo περιέλαβε έως και 11 ποδήλατα επί καθημερινής βάσης, τα οποία παρέδιδαν 160.000 δέματα, καλύπτοντας 38.000 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές και εξοικονομώντας 11 τόνους CO2. Τα ποδήλατα κάλυπταν αποστάσεις 3 χλμ.

Η επιτυχία του έργου κατέληξε στη συνεργασία της Υπηρεσίας του Βερολίνου για το Περιβάλλον, τις Μεταφορές και την Προστασία του Κλίματος με περιοχές της πόλης και την εταιρεία διαχείρισης εμπορευματικών κόμβων BEHALA για τον εντοπισμό επιπλέον κατάλληλων τοποθεσιών μικροαποθηκών στο Βερολίνο.

Η Regine Günther, γερουσιαστής Περιβάλλοντος, Μεταφορών και Προστασίας του Κλίματος, δήλωσε: “Η δοκιμή απέδειξε στην πράξη με εντυπωσιακό τρόπο πως μπορεί να υπάρξει μια σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον και το κλίμα κυκλοφοριακή κίνηση. Οι μικροαποθήκες και τα ποδήλατα μεταφορών μπορούν να αποτελέσουν μια αποτελεσματική λύση για την τελική παράδοση δεμάτων”.

 

 

Προηγούμενο άρθροGuard Mode, σύστημα ασφαλείας συνδεδεμένων βαν
Επόμενο άρθροVolkswagen Group, ισχυροποίησε τη θέση του το 2020