Η Ford έχει αναπτύξει το Guard Mode, ένα σύστημα ασφαλείας συνδεδεμένων οχημάτων που παρακολουθεί τα βαν σε πραγματικό χρόνο και ειδοποιεί τους διαχειριστές μικρών στόλων, τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς μέσω του smartphone τους για πιθανές παραβιάσεις ασφάλειας.

Τα περιστατικά με τα βαν αυξάνονται στην Ευρώπη με ένα ακινητοποιημένο επαγγελματικό όχημα ανά 23 λεπτά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αιτήσεις αποζημίωσης για κλοπή εργαλείων αυξήθηκαν πάνω από 50% το 2019, με τις κλοπές να επιβαρύνουν τους επαγγελματίες με 290 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο ή 12.746 ευρώ κατά μέσο όρο ανά θύμα.

Παρέχοντας πρόσβαση μέσω της εφαρμογής FordPass Pro του smartphone, το Guard Mode είναι το πρώτο σύστημα που θα ενεργοποιήσει η Ford με μια ασύρματη αναβάθμιση λογισμικού (OTA) και θα διατεθεί σταδιακά σε όλη τη γκάμα της εταιρείας.

Πώς λειτουργεί το Guard Mode

Το Guard Mode είναι ενσωματωμένο στο FordPass Pro, την εφαρμογή smartphone που βοηθά τους ιδιοκτήτες να διαχειριστούν και να ελέγχουν έως και πέντε οχήματα, εξασφαλίζοντας πως ο στόλος τους είναι διαθέσιμος για πλήρη λειτουργία.

Όταν ενεργοποιηθεί – για παράδειγμα μετά τις εργάσιμες ώρες ή το Σαββατοκύριακο – το Guard Mode χρησιμοποιεί διάφορους αισθητήρες για να ανιχνεύσει την είσοδο κάποιου στο όχημα, το άνοιγμα του καπό ή του χώρου φόρτωσης ή την εκκίνηση του κινητήρα. Στη συνέχεια στέλνει – μέσω του μόντεμ FordPass Connect του οχήματος – ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη.

Το Guard Mode θα στείλει ειδοποίηση ακόμα και εάν το όχημα ξεκλειδωθεί ή εκκινήσει με κλειδί – κάτι που δεν θα σήμαινε συναγερμό σε συμβατικό σύστημα και ίσως αποδειχθεί χρήσιμο σε περίπτωση κλοπής κλειδιού ή αντικλειδιού.

Οι ενδείξεις Guard Mode στην εφαρμογή FordPass Pro αναγράφουν τους χρόνους πρόσβασης στο όχημα, την αιτία συναγερμού, τον χρόνο των διαφόρων ενεργειών και τον τελευταίο εντοπισμό του οχήματος.

Σύντομα, οι χρήστες της εφαρμογής FordPass Pro θα μπορούν να προγραμματίσουν τη λειτουργία Guard Mode. Η Ford συνεργάζεται με ιδιοκτήτες και συνεργάτες για την ανάπτυξη και άλλων συστημάτων που θα προσφέρουν ηρεμία και ασφάλεια σε όσους χρησιμοποιούν το όχημά τους – και το περιεχόμενό του – για την εργασία τους.

Το Guard Mode βασίζεται στις ήδη υπάρχουσες ειδοποιήσεις συναγερμού του FordPass Pro, συμπεριλαμβανομένου του Συναγερμού Κλοπής Ρυμουλκούμενου, που στέλνει ειδοποίηση εάν εντοπίσει την αποσύνδεση ενός τρέιλερ ενώ το όχημα είναι κλειδωμένο.

Ασύρματες ενημερώσεις

Η Ford θα προσφέρει πλέον ασύρματα πολλές νέες δυνατότητες και ποιοτικές βελτιώσεις στα οχήματα των πελατών μόλις καταστούν διαθέσιμες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και ελαχιστοποιώντας το χρόνο εκτός λειτουργίας λόγω σέρβις. Σε μια πρωτοποριακή κίνηση στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων, το Guard Mode θα είναι η πρώτη νέα λειτουργία που θα ενεργοποιηθεί μέσω ασύρματης ενημέρωσης λογισμικού.

Οι τακτικές ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού θα χρησιμοποιούν το FordPass Connect, που πλέον διατίθεται ως στάνταρ στη συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματικών οχημάτων της Ford. Η εγγραφή στις υπηρεσίες συνδεδεμένων οχημάτων FordPass Connect – η οποία περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα συστημάτων παραγωγικότητας και διευκόλυνσης εξ αποστάσεως μέσω της εφαρμογής FordPass Pro, συμπεριλαμβανομένου του Guard Mode – παρέχεται πλέον δωρεάν στους ευρωπαίους πελάτες.

“Τα βαν μας υποστηρίζουν την κινητικότητα των πελατών μας και τα εργαλεία τους βοηθούν στην εργασία τους. Το FordPass Pro και το Guard Mode βοηθούν τους ιδιοκτήτες να προστατεύσουν τα οχήματά τους – και τις επιχειρήσεις τους – προφυλάσσοντάς τα από τους κλέφτες. Και αυτή είναι μόνον η αρχή. Καθώς όλα τα νέα οχήματα είναι πλέον συνδεδεμένα, διαβλέπουμε τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης πρόσθετων λειτουργιών ασφαλείας για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη των επιχειρήσεων των πελατών μας”, δήλωσε ο Mark Harvey, διευθυντής Enterprise Connectivity της Ford Europe.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροVolvo Cars: βοηθά το Γκέτεμποργκ να γίνει κλιματικά ουδέτερο
Επόμενο άρθροAmazon: κόμβος για ποδήλατα e-cargo και παραδόσεις πεζή