Συνεργάτες στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου: Η Alliance Innovation Lab Tel Aviv και η Upstream Security συνεργάζονται επιτυχώς για την ασφάλεια των συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

Κατά το προηγούμενο έτος, η Alliance Innovation Lab Tel Aviv συνεργάστηκε με την Upstream Security για τον σχεδιασμό μιας λύσης ασφάλειας κυβερνοχώρου για συνδεδεμένα αυτοκίνητα της Alliance Renault-Nissan-Mitsubishi. Στο πλαίσιο της προσπάθειας πραγματοποιήθηκαν έρευνες αγοράς, τεχνολογικές και επιχειρηματικές αξιολογήσεις. Η αυστηρή και εκτενής κοινή επικύρωση (PoC) διαπίστωσε στη συνέχεια πως οι λύσεις της Upstream ταιριάζουν απρόσκοπτα στις ανάγκες ασφάλειας κυβερνοχώρου και τις επιχειρηματικές ανάγκες της Alliance.

Η εγκατάσταση του Εργαστηρίου Καινοτομίας, που εγκαινιάστηκε στο Τελ Αβίβ τον Ιούνιο του 2019, έχει ως στόχο να επιτρέψει στην Alliance ένα μοναδικό μοντέλο συνεργασίας με ισραηλινές startups. Διαθέτει μια εντυπωσιακή εγκατάσταση 1.600 τετραγωνικών μέτρων, που επιτρέπει στο εργαστήριο να παρέχει σε ισραηλινές startups, όπως η Upstream, χώρο για δοκιμές τεχνολογιών σε πραγματικά οχήματα και συνεργασία απευθείας με τα μέλη της Alliance σε κοινές καινοτόμες προσπάθειες. Ο τελικός στόχος της συνεργασίας στο εργαστήριο είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για τα μέλη της Alliance.

Η πορεία συνεργασίας των Alliance Innovation Lab και Upstream ξεκίνησε μετά από μια διαδικασία εντοπισμού κατά την οποία, όπως εξηγεί ο Eldad Raziel, Επικεφαλής Ασφάλειας Κυβερνοχώρου του Εργαστηρίου του Τελ Αβίβ, “διαπιστώσαμε πως η Upstream Security προσέφερε την πιο προχωρημένη ολοκληρωμένη λύση cybersecurity για διακομιστές τηλεματικής, εφαρμογές κινητών και το ίδιο το αυτοκίνητο”.

Ο Gil Levy, VP Customer Success της Upstream προσθέτει, “Το εργαστήριο απευθύνθηκε στην Upstream με μια μακρά λίστα απαιτήσεων για μια λύση που θα βελτίωνε τη θέση τους στην ασφάλεια κυβερνοχώρου”. Μεταξύ των χαρακτηριστικών που ζητήθηκαν ήταν: όχι ενσωματωμένη εγκατάσταση στο όχημα και συνεπώς γρήγορη ανάπτυξη και όχι επίδραση στους κύκλους παραγωγής οχημάτων, ένα προϊόν με αποδεδειγμένο ιστορικό που έχει ήδη δοκιμαστεί, επικυρωθεί και βρίσκεται σε παραγωγή και, τέλος, μια λύση που να ταιριάζει στις επιχειρηματικές ανάγκες και προκλήσεις των μελών της Alliance.

Η διάρκειας ενός έτους τριμερής διαδικασία επιβεβαίωσης της Upstream ως ιδανικού συνεργάτη των μελών της Alliance, περιελάμβανε αξιολόγηση λύσης πεδίου (που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με έρευνα αγοράς), τεχνική αξιολόγηση και επικύρωση (PoC) με χρήση της ερευνητικής ομάδας ασφάλειας κυβερνοχώρου και των οχημάτων του Εργαστηρίου και, τέλος, μια επιχειρηματική αξιολόγηση, κατά την οποία η δραστηριότητα και το εμπορικό δυναμικό της λύσης της Upstream αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τις ανάγκες των μελών της Alliance.

Η επιτυχία της διαδικασίας ήταν σαφής, τόσο στην Upstream, όσο και στο Lab. “Επιβεβαιώσαμε πως δεν πρόκειται απλώς για μια σωστή λύση, αλλά πως ταιριάζει στις ακριβείς ανάγκες του επιχειρηματικού μοντέλου [της Alliance]” εξηγεί ο Antoine Basseville, Διευθυντής του Alliance Innovation Lab Tel Aviv. “Στη συνέχεια, συμφωνήσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο και να εξετάσουμε αν θα συνέφερε να επενδύσουμε οικονομικά στην Upstream”.

Μετά από μια εμπεριστατωμένη συζήτηση, απεδείχθη πως Upstream αξίζει κάτι περισσότερο από μια επιτυχή POC και η Alliance Ventures, το venture capital fund της Alliance, επένδυσε στην Upstream. “Αυτό επιβεβαίωσε”, συνεχίζει ο Basseville, “πως αυτή η συνεργασία δεν είναι προσωρινή, αλλά μια εξαιρετική ευκαιρία για συνέχιση. Είναι πολύτιμη για την Alliance και την Upstream και εξαιρετική ευκαιρία να δώσουμε στην Alliance μια λύση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της”.

Καθώς ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας κινείται προς τα ηλεκτρικά, συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα, παρουσιάζονται καλές ευκαιρίες, αλλά και κίνδυνοι. Έτσι λοιπόν, εξηγεί ο Basseville, “αναζητούσαμε προστασία κυβερνοχώρου για τα αυτοκίνητα και τις υπηρεσίες μας, όχι μόνο σε επίπεδο αυτοκινήτου, αλλά και σε επίπεδο επικοινωνίας και cloud. Σε αυτόν τον τομέα, η λύση που παρέχεται από την Upstream είναι η απλούστερη και μία από τις καλύτερες για την προστασία, όχι μόνον των αυτοκινήτων μας, αλλά και του επιχειρηματικού μας μοντέλου”. Αφού διαπίστωσαν την επιτυχία των προσπαθειών συνεργασίας, τόσο το Alliance Innovation Lab, όσο και η Upstream Security δεσμεύονται να συνεχίσουν τις από κοινού προσπάθειες για να κάνουν το μέλλον της έξυπνης κινητικότητας ασφαλέστερο.

Δείτε το σχετικό Video

 

Προηγούμενο άρθροΗ 3η εβδομάδα του Global Fleet Virtual Conference
Επόμενο άρθροΕπανέρχεται η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων