Η ALD Automotive δημοσίευσε τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και εννεαμήνου 2022, παρουσιάζοντας ρεκόρ εσόδων εν μέσω επιδεινούμενου γεωπολιτικού μακροοικονομικού περιβάλλοντος και επίμονων προβλημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας.

  • H εταιρεία leasing και χρηματοδότησης αυτοκινήτων σημείωσε ρεκόρ καθαρών εσόδων ύψους 918,2 εκατ. ευρώ, αυξημένων κατά 50,5% έναντι του 2021.
  • Ο χρηματοδοτούμενος στόλος της αυξήθηκε κατά 5,2% σε σχέση με πέρυσι, στα 1,45 εκατ. ευρώ.
  • Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα ανήλθαν στα 624,3 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των 83,9 εκατ. για την εξαγορά της LeasePlan).
  • Το κόστος εξαγοράς της LeasePlan ανέρχεται στα 83,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά σχεδόν πραγματοποιήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2022.
  • Τα περιθώρια κέρδους των συμβολαίων μίσθωσης και υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 23,6%, στα 1.259,4 εκατ. ευρώ, έναντι του 9μήνου 2021.
  • Οι πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν επίσης υπερδιπλασιαστεί στα 623,7 εκατ. ευρώ το 2022 έναντι 277,7 εκατ. ευρώ του 2021.

Ο Tim Albertsen, CEO της ALD, δήλωσε: «Η ALD σημείωσε και πάλι ισχυρή απόδοση τρίτου τριμήνου. Τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματά μας αντικατοπτρίζουν την σταθερότητα του επιχειρηματικού μας προτύπου και την ικανότητά μας άμεσης προσαρμογής σε πρωτοφανείς καταστάσεις. Φαίνεται πως το 2022 θα είναι άλλη μια εξαιρετική χρονιά για την ALD, επιβεβαιώνοντας την παράδοση κερδοφόρου ανάπτυξης.

Ενημέρωση για την εξαγορά της LeasePlan

Η ALD προετοιμάζει την εξαγορά της LeasePlan. Το κόστος οριστικοποίησης, της απαραίτητης μετάβασης σε ρυθμιστικό καθεστώς και της προετοιμασίας ομαλού και αποτελεσματικού σχεδίου ενσωμάτωσης αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του έτους, λόγω εντατικοποίησης των διαδικασιών ολοκλήρωσης. Ενόψει αυτού, η ALD αυξάνει την εκτίμησή της για τον αντίκτυπο του κόστους το 2022 στα περίπου 120 εκατ. ευρώ, έναντι της προηγούμενη πρόβλεψης περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Συνεχίζοντας να εργάζεται για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της LeasePlan, η εταιρεία δηλώνει πως οι διαδικασίες έγκρισης βρίσκονται σε καλό δρόμο. Ως εκ τούτου, η ALD αναμένει να ξεκινήσει την έκδοση νέων μετοχών εντός του 2022. Η οριστικοποίηση της εξαγοράς προβλέπεται να γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Προηγούμενο άρθροΚαινοτόμα συστήματα υποβοήθησης στο νέο ID. Buzz
Επόμενο άρθροΝέα εποχή για τη Volvo Cars με το EX90