Μετά την επίσημη ακύρωση της φετινής Εβδομάδας Σχεδιασμού του Μιλάνου, η Lexus ακύρωσε το Lexus Design Event, “Senses Electrified” του 2020.

Η Lexus δεσμεύεται για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσω σχεδιασμού και θα συνεχίσει να διερευνά ευκαιρίες συνεργασίας με τη δημιουργική κοινότητα.

Η ανακοίνωση για τους νικητές του Grand Prix Lexus Design Award 2020 θα πραγματοποιηθεί σε χρόνο που θα ανακοινωθεί μόλις επιβεβαιωθούν οι λεπτομέρειες.

Το Lexus Design Award

Το Lexus Design Award, που θεσπίστηκε το 2013, είναι ένας διεθνής διαγωνισμός σχεδίασης που αφορά σε πρωτοποριακούς δημιουργούς από όλο τον κόσμο. Το βραβείο επιδιώκει να προωθήσει την ανάπτυξη ιδεών που συμβάλλουν στην κοινωνία, υποστηρίζοντας σχεδιαστές και δημιουργούς των οποίων τα έργα βοηθούν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος. Προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε κάθε φιναλίστ να συνεργαστεί με χορηγό έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο σχεδιαστή για τη δημιουργία προτύπων σχεδίων και στη συνέχεια να τα εκθέσει σε μια από τις σημαντικότερες σχεδιαστικές εκδηλώσεις.

Οι φιναλίστ:

  • Bio.Scales, by Sutherlin Santo (USA).
  • Feltscape, by Théophile Peju & Salvatore Cicero (France, Italy / Based in United Kingdom)
    Flash Pak, by Yaokun Wu(China / Based in USA).
  • Lick, by Irina Samoilova (Russia)
  • Open Source Communities, by BellTower (Kenya)
    Pursewit, by Aqsa Ajmal (Pakistan)

Δείτε εδώ περισσότερα για τους φιναλίστ του βραβείου.

Η Lexus ξεκίνησε το 1989 με ένα sedan και μια εμπειρία χρηστών που βοήθησαν στον καθορισμό του κλάδου αυτοκινήτων premium. Το 1998, η Lexus παρουσίασε την πολυτελή κατηγορία crossover με το λανσάρισμα του Lexus RX, του καλύτερου σε πωλήσεις πολυτελούς υβριδικού. Η Lexus παρουσίασε το πρώτο πολυτελές υβριδικό στον κόσμο και έκτοτε έχει πωλήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο υβριδικά οχήματα.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Nissan αντλεί έμπνευση από την ασπίδα των ιπποτών
Επόμενο άρθροΈτοιμη η μονάδα περίθαλψης -με συνεργασία της FCA- στη Βραζιλία