Μέσα σε μόλις επτά ημέρες εντατικής εργασίας, δημιουργήθηκε η έκτακτη μονάδα περίθαλψης ασθενών του COVID-19 σε χώρο της Fiat Chrysler Automobiles (FCA) στην περιοχή Mina Gerais, στη Νοτιοδυτική Βραζιλία.

Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη μονάδα στην περιοχή και μία από τις πρώτες σε ολόκληρη τη Βραζιλία.

Η FCA διέθεσε μία έκταση 2 στρεμμάτων όπου δημιουργήθηκε η ειδική μονάδα περίθαλψης ασθενών με COVID-19, συνολικής δυναμικής 200 κλινών. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή, όπου η FCA διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής στον κόσμο. Ο πρώτος όροφος θα φιλοξενεί τους ασθενείς, ενώ ο δεύτερος το ιατρικό προσωπικό.

η έκτακτη μονάδα περίθαλψης ασθενών του COVID-19 σε χώρο της FCA στη Βραζιλία
Η έκτακτη μονάδα περίθαλψης ασθενών του COVID-19 σε χώρο της FCA στη Νοτιοδυτική Βραζιλία

Η FCA δώρισε επίσης ένα ειδικά διασκευασμένο ασθενοφόρο Fiat Ducato, ενώ έχει ήδη θέση σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σύστημα στήριξης για την αντιμετώπιση του COVID-19 στη Βραζιλία, του οποίου τα τρία βασικά στοιχεία είναι:

  • Συμβολή στη δημιουργία μονάδων περίθαλψης με στόχο τη σημαντική αύξηση των διαθέσιμων κλινών για νοσηλεία.
  • Χρησιμοποίηση των πόρων της εταιρείας για την παραγωγή ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού, μέσων προσωπικής προστασίας και αναπνευστήρων.
  • Διάθεση οχημάτων και άλλων υλικών για την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων.

Την ίδια στιγμή η FCA επιταχύνει τις διαδικασίες για την εγκατάσταση ακόμα μιας μονάδας περίθαλψης στην Goiana όπου βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής της Jeep. Η μονάδα θα είναι πλήρως εξοπλισμένη από την FCA, θα διαθέτει δυναμικότητα 100 κλινών, αποκλειστικά για ασθενείς του COVID-19, και αναμένεται να λειτουργήσει μετά τα μέσα Απριλίου.

Παράλληλα οι μηχανικοί και τεχνικοί της FCA εργάζονται για την επαναλειτουργία αναπνευστήρων που βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή στη Βραζιλία υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 3.600 τέτοιες συσκευές. Τέλος οι εκτυπωτές 3D της εταιρείας κατασκευάζουν προστατευτικές μάσκες που προσφέρονται στο ιατρικό προσωπικό.

Προηγούμενο άρθροΑκυρώνεται το Lexus Design Event του 2020
Επόμενο άρθροΕπέκταση εγγύησης σε όλα τα μοντέλα της FCA