Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024, η ιαπωνική εταιρεία THK παρουσίασε το πρωτότυπο ηλεκτρικό LSR-05, το οποίο διαθέτει κινητήρες ενσωματωμένους στους τροχούς, σύστημα ασύρματης φόρτισης και μια σειρά καινοτομίες στην ανάρτηση κλπ.

Το πρωτότυπο LSR-05 είχε πρωτοπαρουσιαστεί ως concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2023, αλλά η πιο εξελιγμένη εκδοχή που παρουσιάστηκε στο Παρίσι περιλαμβάνει εξαρτήματα που πιθανότατα να περάσουν στην παραγωγή. Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι τα καθίσματα, τα οποία απαιτούν λιγότερο χώρο εγκατάστασης στο δάπεδο του οχήματος, προσφέροντας ωστόσο μεγάλη ευελιξία χάρη σε έναν ειδικό σύστημα ενεργοποίησης της THK, κάτι που βελτιώνει τη διαχείριση του εσωτερικού χώρου.

Το πρωτότυπο διαθέτει τρεις κινητήρες στους τροχούς που αναπτύχθηκαν από την ίδια την THK. Οι δύο από αυτούς βρίσκονται πίσω (ένας σε κάθε τροχό), αποδίδοντας 125 ίππους ο καθένας και συνεργάζονται με έναν πιο συμβατικό ηλεκτρικό κινητήρα στον μπροστινό άξονα 295 ίππων. Επίσης, το THK διαθέτει ένα σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Άλλες τεχνολογίες που παρουσιάζονται στο πρωτότυπο είναι το σύστημα ενεργής ανάρτησης με μαγνητικούς αποσβεστήρες, το “by wire” σύστημα πέδησης και το σύστημα ασύρματης φόρτισης. Το τελευταίο βασίζεται σε έναν πομπό ισχύος ενσωματωμένο στο έδαφος και έναν δέκτη στο όχημα, ενώ η μείωση του ύψους του οχήματος κατά τη φόρτιση βελτιώνει την απόδοση.

Η σχεδίαση του LSR-05 έγινε από την εταιρεία SN DESIGN PLATFORM, υπό την καθοδήγηση του πρώην επικεφαλής σχεδίασης της Nissan, Shiro Nakamura.

Προηγούμενο άρθροΑντέχει η Stellantis στις προκλήσεις της Ευρωπαϊκής αγοράς
Επόμενο άρθροΞεκινά την παραγωγή αυτοκινήτων στη Ρωσία η Chery;