Η Audi εμβαθύνει την τεχνογνωσία λογισμικού και προσθέτει περίπου 400 νέες θέσεις εργασίας στην πληροφορική.
Χρήση ακουστικών μικτής πραγματικότητας στο αυτοκίνητο για αντίληψη του πραγματικού περιβάλλοντος, με παράλληλη παρακολούθηση πληροφοριών εικονικών οχημάτων: Η Audi αναπτύσσει ήδη τις μελλοντικές εμπειρίες κινητικότητας εκμεταλλευόμενη τις συνέργειες του Volkswagen Group. Η εταιρεία λογισμικού του Ομίλου, CARIAD, εργάζεται σε μια ενοποιημένη τεχνολογική πλατφόρμα. Η Audi θα ενσωματώσει το λογισμικό CARIAD στα μελλοντικά μοντέλα της και θα αναπτύξει και δικά της ψηφιακά χαρακτηριστικά. Για τον σκοπό αυτόν, η Audi αποκτά επιπλέον τεχνογνωσία λογισμικού κατά τον συνεχιζόμενο μετασχηματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της σε μελλοντικούς τομείς, με την προσθήκη περίπου 400 νέων θέσεων εργασίας στην πληροφορική. Μέχρι το 2025 προγραμματίζονται συνολικά έως και 2.000 νέες θέσεις εργασίας.
«Η Audi υιοθέτησε εγκαίρως σαφή στρατηγική ηλεκτροκίνησης και ψηφιοποίησης. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα σημαντικών προσλήψεων, ειδικά σε κρίσιμους μελλοντικούς τομείς και μοιραζόμαστε τις δυνατότητες του Volkswagen Group», δήλωσε ο Markus Duesmann, CEO της AUDI AG. Η πολύπλευρη εργασία που προσφέρει η Audi για τη συγχώνευση λογισμικού και αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα συναρπαστική για τους ειδικούς της πληροφορικής. «Από την αυτοματοποιημένη οδήγηση στο ψηφιακό οικοσύστημα: η πρόσθετη ικανότητα λογισμικού είναι ο τρόπος με τον οποίο θα θέσουμε σε εφαρμογή τις καινοτομίες μας».
Από head-up display μέχρι ηλεκτρονικό ήχο
Λογισμικό υπάρχει σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Ένα παράδειγμα είναι το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας των Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron: εμφανίζει εικονικό και μερικώς δυναμικό περιεχόμενο, όπως οι ενδείξεις στροφής στο σύστημα πλοήγησης, στο οπτικό πεδίο του οδηγού στο παρμπρίζ.
Ιδιαίτερα σε συνθήκες κακής ορατότητας, η οθόνη εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στο δρόμο. Το head-up display λειτουργεί εν μέρει λόγω της καινοτόμου ανάπτυξης λογισμικού. Το ίδιο ισχύει και για τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η ηλεκτρική κινητικότητα ανοίγει επίσης νέα πεδία δραστηριότητας στους προγραμματιστές λογισμικού. Για παράδειγμα, οι προγραμματιστές λογισμικού σχεδιάζουν τον ήχο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Προγραμματίζουν επίσης τον έλεγχο των ηλεκτρονικών συστημάτων ηλεκτροκίνησης, που επηρεάζουν σημαντικά την ασφάλεια, την απόδοση, την οδηγική συμπεριφορά και την οικολογική ισορροπία των αυτοκινήτων.
Οράματα για το μέλλον
Η Audi εργάζεται συγχρόνως σε μελλοντικές εφαρμογές λογισμικού. Παράδειγμα: στο πρότυπο Audi Activesphere, οι επιβάτες μπορούν να δουν το πραγματικό περιβάλλον και τον δρόμο μέσω ακουστικών μικτής πραγματικότητας, που τους επιτρέπουν να εμφανίζουν ταυτοχρόνως τρισδιάστατα και διαδραστικά στοιχεία στο οπτικό τους πεδίο – με δυνατότητα προσωπικής προσαρμογής για οδηγούς και επιβάτες. Αυτή η πρωτοποριακή λειτουργία, γνωστή ως διαστάσεις Audi, παρέχει συναρπαστική εικόνα για τις εφαρμογές του μέλλοντος, τις οποίες απεργάζονται ήδη οι ειδικοί πληροφορικής.