Η Land Rover υλοποιεί το αρχικό της όραμα για τη δημιουργία οικογένειας οχημάτων Defender με την εισαγωγή του Defender 130, ενός ιδανικού οχήματος περιπέτειας για μέχρι οκτώ επιβάτες.

Το νέο Defender 130 διαθέτει διευρυμένο αμάξωμα που αυξάνει τον  εσωτερικό χώρο και είναι ιδανικό για οικογενειακά ταξίδια περιπέτειας σε όλες τις εδαφικές συνθήκες, καθώς μπορεί να μεταφέρει μέχρι οκτώ άτομα με εξαιρετική άνεση.

Παρά το αυξημένο μήκος του αμαξώματος, το Defender διατηρεί τις ικανότητές του εκτός δρόμου, περιλαμβάνοντας τρεις σειρές καθισμάτων σε διάταξη 2+3+3 και επιπλέον, μεγάλο, ευέλικτο χώρο αποσκευών και μία ολοκληρωμένη γκάμα αξεσουάρ.

Η σιλουέτα του επεκτείνεται έξυπνα κατά 340mm, που σημαίνει αυξημένο εσωτερικό χώρο με τεράστια μέγιστη χωρητικότητα χώρου αποσκευών 2.516 λίτρων και τρεις σειρές μεγάλων καθισμάτων.

Το αποκλειστικό νέο χρώμα Sedona Red και το σύστημα ελέγχου κλιματισμού τεσσάρων ζωνών διατίθενται αποκλειστικά για το Defender 130, με στάνταρ αερανάρτηση για αυξημένη άνεση.

Το εντυπωσιακό και προαιρετικό εξωτερικό πακέτο προσφέρει στο Νέο Defender 130 ένα μοναδικό χαρακτήρα, με φινίρισμα Ceres Silver Satin για τις κάτω προστατευτικές επενδύσεις αμαξώματος γύρω από το όχημα.

Το νέο Defender 130 εφοδιάζεται στάνταρ με μεγαλύτερη οθόνη αφής 11.4” Pivi Pro, ενώ οι επιβάτες απολαμβάνουν πιο καθαρό αέρα με το προηγμένο σύστημα Cabin Air Purification Plus στον στάνταρ εξοπλισμό.

Με πλοήγηση what3words, μπορεί να εντοπίζει και να καθοδηγείται σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, χωρίς ανάγκη για σήμα κινητού τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας το προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro.

Εκλεπτυσμένο εσωτερικό με δέρμα Light Oyster και ξύλο Natural Light Oak, με Cross Car Beam και εκτεταμένες λεπτομέρειες χρωμίου.

Η ιδιαίτερα επιμελημένη First Edition είναι η υπέρτατη έκφραση του νέου μοντέλου και διατίθεται σε τρεις διαμορφώσεις υψηλών προδιαγραφών, κάθε μία με το δικό της ξεχωριστό σχεδιαστικό χαρακτήρα.

Το Defender 130 διατίθεται με μία γκάμα ισχυρών και αποδοτικών εξηλεκτρισμένων συνόλων, που περιλαμβάνουν τους εξακύλινδρους βενζινοκινητήρες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας P300 και P400της γενιάς Ingenium, καθώς και τους εξακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες D250 καιD300, της ίδιας γενιάς.

Η Jaguar Land Rover συμμετέχει στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ με 26 από τα αυτοκίνητά της στον Διαγωνισμό την Κυριακή 5 Ιουνίου. Για να τιμήσει περαιτέρω τα 70 χρόνια αφοσιωμένης υπηρεσίας της Βασίλισσας, η Land Rover, προσφέρει στον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό ένα ειδικά διαμορφωμένο νέο Defender 130 για την υποστήριξη δράσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μηχανικοί της εταιρείας θα συνεργαστούν με εκπροσώπους του φιλανθρωπικού οργανισμού, τον οποίο υποστηρίζει η Βασίλισσα, για να προσαρμόσουν το Defender 130 προτού τεθεί σε λειτουργία. Η Land Rover υποστηρίζει τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου από το 1954.

Η σχέση της Jaguar Land Rover με τη βασιλική οικογένεια άρχισε πριν από τη στέψη της Βασίλισσας το 1952.

Εμβληματικά οχήματα από τις δύο βρετανικές μάρκες θα συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό του Ιωβηλαίου, συμπεριλαμβανομένων δύο από τα αγαπημένα Land Rover Defender της Αυτής Μεγαλειότητας και αρκετών ιστορικά σημαντικών Jaguar E-type.

 

Προηγούμενο άρθροVolvo Cars: 500 εκατ. ευρώ από δεύτερο πράσινο ομόλογο
Επόμενο άρθροERGOTRAK: DAF Road Show & Driver Challenge 2022