Vision AMG

Το εκθεσιακό αυτοκίνητο Vision AMG, που βασίζεται στην αποκλειστική αρχιτεκτονική AMG.EA,  δίνει μια γεύση του αμιγώς ηλεκτρικού μέλλοντος της Mercedes-AMG.

Εκπληκτικές αναλογίες που καθορίζονται από το μακρύ μεταξόνιο και τονίζονται από τις βραχείες προεξοχές, τις έντονες καμπύλες, τους μεγάλους τροχούς, την χαρακτηριστική οπίσθια αεροτομή και το φωτεινό σήμα – το Vision AMG εντυπωσιάζει από κάθε οπτική γωνία. Το εξαιρετικό εκθεσιακό αυτοκίνητο της Mercedes-AMG δίνει μια γεύση του αμιγώς ηλεκτρικού μέλλοντος της AMG Driving Performance. Κάτω από την εξωτερική σχεδίαση του τετράθυρου κουπέ βρίσκεται η εξίσου εξαιρετική, αποκλειστική πλατφόρμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων επιδόσεων, AMG.EA, η οποία είναι υπό ανάπτυξη στο Affalterbach.

«Η AMG επανεφευρίσκει τον εαυτό της. Όπως συνέβη παλιά με τους ιδρυτές μας, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει η αίσθηση νέας αρχής, εδώ, στο Affalterbach. Η πορεία για το ηλεκτρισμένο μέλλον χαράκτηκε και θέσαμε υψηλούς στόχους. Και αυτό, γιατί οι πελάτες μας περιμένουν κάτι πολύ ιδιαίτερο από τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έχουμε ήδη αποδείξει την τεχνογνωσία μας σε αυτό το θέμα με το SLS AMG Electric Drive, την υβριδική τεχνολογία E PERFORMANCE και τα πρώτα μοντέλα Mercedes-EQ. Με αυτήν τη μελέτη, δίνουμε μια ιδέα της μετάδοσης του DNA της AMG στο αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον, ξεκινώντας από το 2025. Ο Gorden και η ομάδα του δείχνουν τον δρόμο από οπτική άποψη, με αυτόν τον εξαιρετικό σχεδιασμό. Στην AMG, υπερασπιζόμασταν πάντα αυτό το επιπλέον συναίσθημα, την οδηγική απόλαυση, την οδική συμπεριφορά, τα έξυπνα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και άλλες καινοτόμες λύσεις. Και αυτό συνεχίζουμε να πρεσβεύουμε με το πρώτο μας BEV, που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στο Affalterbach. Αναπτύσσουμε τα πάντα από το μηδέν, από την αποκλειστική πλατφόρμα AMG.EA, έως την επαναστατική τεχνολογία συστήματος κίνησης με την οποία η ηλεκτρική κινητικότητα θα μεταβεί σε εντελώς νέο επίπεδο», δήλωσε ο Philipp Schiemer, CEO της Mercedes-AMG GmbH.

«Η Vision AMG δείχνει με εντυπωσιακό τρόπο πώς θα είναι η ηλεκτροκίνηση της Mercedes-AMG, ενώ παραμένει πιστή στην αισθητική της μάρκας. Οι ακραίες αναλογίες της μελέτης γοητεύουν και προδιαθέτουν για επιδόσεις – αυτό είναι το νόημα της AMG. Το Vision AMG ενσαρκώνει εντυπωσιακά την διπλή προσωπικότητα της μάρκας – την αλληλεπίδραση ομορφιάς και εντυπωσιακού. Παράλληλα, στοιχεία από το μέλλον, όπως φωτεινά σήματα στη φωτιζόμενη μάσκα υψηλής τεχνολογίας, υπογραμμίζουν την προοδευτική εξέλιξη της σχεδιαστικής μας τακτικής, Sensual Purity», δήλωσε από την πλευρά του ο Gorden Wagener, Chief Design Officer της Mercedes-Benz Group AG. «Με τις μοντέρνες επιφάνειες σε αντίθεση και τις ριζοσπαστικές αναλογίες του, το αυτοκίνητο παρουσιάζει το επόμενο σχεδιαστικό βήμα, βασισμένο στο VISION EQXX και προχωρώντας περαιτέρω, προς πολυτελείς επιδόσεις. Η απρόσκοπτες όμορφες γραμμώσεις επιφανειών και το συμπαγές αμάξωμα συμπληρώνουν την ισχυρή αισθητική του Vision AMG. Το αποτέλεσμα είναι ένα ηλεκτρικό supercar, ένα εμβληματικό ύφος που διεγείρει τις αισθήσεις – και αυτό ακριβώς διακρίνει ένα πολυτελές σπορ αυτοκίνητο».

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Renault με EasyPark, Radioplayer, Sybel και Vivaldi
Επόμενο άρθροΟι μάρκες στην Ελλάδα και την Ευρώπη το Α’ τετράμηνο 2022