Η Mobileye δοκιμάζει AV στη Γερμανία

Η Mobileye είναι από τις πρώτες επιχειρήσεις που δεν είναι κατασκευαστής αυτοκινήτων και έλαβε άδεια δοκιμών αυτόνομων οχημάτων (AV) στη Γερμανία. Η θυγατρική της Intel θα ξεκινήσει δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες πρώτα στην περιοχή του Μανάχου. Η άδειά αυτή της επιτρέπει ταχύτητες έως και 130 χλμ / ώρα.

Η TÜV Süd, ανεξάρτητος πάροχος πιστοποίησης τεχνικών υπηρεσιών της Γερμανίας με διεθνή δραστηριότητα, έδωσε στην Mobileye άδεια δοκιμών AV στη χώρα. Η άδεια καλύπτει όλους τους δημόσιους δρόμους – αστικούς, αγροτικούς και αυτοκινητόδρομους – και επιτρέπει στα AV να κινούνται με ταχύτητες έως και 130 χλμ / ώρα (όπου αυτό επιτρέπεται, προφανώς).

Αλλες χώρες

Η Mobileye, κορυφαία εξειδικευμένη εταιρεία στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, ξεκινά αμέσως τις δοκιμές AV, μέσα και γύρω από το Μόναχο. Σχεδιάζει να επεκτείνει τις δοκιμές σύντομα και σε άλλα μέρη της Γερμανίας. Επιπλέον, η εταιρεία αναμένει να κλιμακώσει τις δοκιμές AV ανοιχτού δρόμου και σε άλλες χώρες, πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που ένας μη-κατασκευαστής λαμβάνει άδεια δοκιμών AV σε ανοιχτούς δρόμους στη Γερμανία. Οι περισσότερες δοκιμές AV στη χώρα αυτή μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί σε κλειστά περιβάλλοντα. Η Mobileye δοκιμάζει AV στο Ισραήλ εδώ και αρκετά χρόνια και φέρνει πλέον αυτήν την τεχνογνωσία στη Γερμανία.

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες

Σε συνέχεια της εξαγοράς της παρόχου λύσεων MaaS, Moovit, από την Mobileye και τις πρόσφατες συνεργασίες AV στη Γαλλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και το Ισραήλ, η γερμανική άδεια δοκιμών ενισχύει τη θέση της εταιρείας ως ειδικού στα αυτόνομα οχήματα.

Η Mobileye και η Moovit σκοπεύουν να αναπτύξουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες μετακίνησης βάσει της πλατφόρμας κινητικότητας της Moovit και της τεχνολογίας AV της Mobileye. Αυτό συμβαδίζει με τον στόχο της μητρικής εταιρείας της Mobileye, της Intel, περί πρωτοποριακής τεχνολογίας βελτίωσης οδικής ασφάλειας και πρόσβασης στην κινητικότητα.

 

Προηγούμενο άρθροΤο Groupe Renault πούλησε 1.256.658 οχήματα το α’ εξάμηνο
Επόμενο άρθροΟ Joachim Winkelhock 20 Χρόνια στην Opel