Η γερμανική Wunder Mobility σε συνεργασία με την κινεζική Yadea ξεκίνησαν μια ολοκληρωμένη λύση διαμοιρασμού στόλου EV (EV fleet sharing solution). Οι εταιρείες leasing, ενοικίασης και κινητικότητας ως υπηρεσίας (MaaS), καθώς και οι αρχές των πόλεων, μπορούν να λανσάρουν τη δική τους υπηρεσία διαμοιρασμού ηλεκτρικών οχημάτων χάρη σε αυτή τη νέα λύση.

Οι δύο επιχειρήσεις δημιούργησαν έναν συνεταιρισμό παροχής μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας διαμοιρασμού ηλεκτρικών στόλων σε εταιρικούς πελάτες που περιλαμβάνει ηλεκτρικά οχήματα συνδεδεμένα με IoT, καθώς και τα δεδομένα, τις εκθέσεις, τη χρηματοδότηση και το λογισμικό για τη διαχείρισή τους.

Το νέο προϊόν ονομάζεται Wunder Vehicles και σηματοδοτεί την επέκταση της εταιρείας τεχνολογίας κινητικότητας στην αγορά οχημάτων. Η πλατφόρμα διαχείρισης στόλων οχημάτων διαμοιρασμού Wunder λειτουργεί ήδη σε περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Η κινεζική Yadea ισχυρίζεται πως είναι ο μεγαλύτερη κατασκευάστρια ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Το πρώτο όχημα που θα παραχθεί από αυτήν τη συνεργασία είναι το Yadea G5, ένα ηλεκτρικό μοτοποδήλατο με δυνατότητα κοινής χρήσης που προσφέρει έως και 60 χλμ. με μία μόνο φόρτιση και διαθέτει ενσωματωμένη τεχνολογία IoT.

Ο Tobias Langwieler, επικεφαλής της Wunder Vehicles, της Wunder Mobility, δήλωσε: “Πολλοί επιχειρηματίες οραματίζονται να ξεκινήσουν μια εταιρεία διαμοιρασμού στόλου και συνειδητοποιούν πόσο δύσκολη είναι η αποστολή οχημάτων στις αγορές τους και πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η χρηματοδότηση χωρίς να έχουν γνώση αυτής της διαδικασίας”.

Η Heidi Zang, senior overseas director της Yadea, δήλωσε: “Στόχος μας μέσω αυτής της συνεργασίας είναι να προωθήσουμε φιλικά και ασφαλή προς το περιβάλλον οχήματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας παγκοσμίως”.

Φωτογραφία: Oliver Vonberg via Wunder Mobility

 

Προηγούμενο άρθροΟρόσημο στην παγκόσμια συμμαχία Volkswagen-Ford
Επόμενο άρθροACEA: Ο αντίκτυπος του COVID-19 στην παραγωγή