παγκόσμια συμμαχία Volkswagen-Ford

Ορόσημο στην παγκόσμια συμμαχία Volkswagen-Ford: Το εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen AG ενέκρινε περαιτέρω συμβάσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Ford Motor Company που ανακοινώθηκε πέρυσι.

Το επόμενο ορόσημο αναμένονται στο εγγύς μέλλον με την υπογραφή τους από τις δύο εταιρείες. Τρία έργα στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και των επαγγελματικών οχημάτων σχεδιάζονται να υλοποιηθούν ως πρώτο βήμα. Η παγκόσμια συμμαχία Volkswagen-Ford – η οποία δεν συνεπάγεται διασταυρούμενη ιδιοκτησία μεταξύ των εταιρειών – αναμένεται να αποφέρει σημαντική ετήσια απόδοση για κάθε εταιρεία.

Εν αναμονή της επίσημης ολοκλήρωσης, η προτεινόμενη συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα:
• Το Modular Electric Toolkit (MEB) της Volkswagen θα χρησιμοποιηθεί από τη Ford για ένα ηλεκτρικό όχημα στην Ευρώπη.
• Ένα μεσαίο pickup που αναπτύχθηκε από τη Ford και προσαρμόστηκε από την Volkswagen Commercial Vehicles για επιλεγμένες αγορές.
• Δύο ακόμη projects που αφορούν οχήματα θα υλοποιηθούν: Η Volkswagen Commercial Vehicles θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη ενός van για αστικές παραδόσεις, ενώ η Ford θα επιβλέπει τον προγραμματισμό ενός van στην κατηγορία φόρτωσης ενός τόνου.

Ενδέχεται να ακολουθήσουν πρόσθετα έργα, καθώς και η επένδυση στην Argo AI, την εταιρεία πλατφόρμας αυτόνομων οχημάτων. Μέσω της συνεργασίας, και οι δύο κατασκευαστές σχεδιάζουν να αποκομίσουν σημαντικά αποτελέσματα από τις συνέργειες και το διαμοιρασμό του κόστους ανάπτυξης καθώς και από συνέργειες παραγωγής.

Προηγούμενο άρθροPolestar – Plugsurfing συνεργάζονται για δημόσια φόρτιση
Επόμενο άρθροWunder Mobility – Yadea: ολοκληρωμένη λύση EV fleet sharing