Η τεχνολογική εταιρεία Continental έλαβε τέσσερα Βραβεία Καινοτομίας CES 2022. Δύο τεχνολογίες – Διαφανούς Οχήματος και Τεχνολογίας V2X Συλλογικής Αντίληψης (Collective Perception) – επιλέχθηκαν στην Κατηγορία Vehicle Intelligence & Transportation. Άλλα δύο βραβεία προήλθαν από την Κατηγορία In-Vehicle Entertainment & Safety των Continental ShyTech Displays και Switchable Privacy Display.

Οι τεχνολογίες θα παρουσιαστούν στην έκθεση CES 2022 στις 5-8 Ιανουαρίου 2022, στο Λας Βέγκας.

«Βάσει άκρως ανταγωνιστικής διαδικασίας επιλογής, κάθε αναγνώριση από τα Βραβεία Καινοτομίας CES αποτελεί τιμή», δήλωσε ο Nikolai Setzer, CEO της Continental και Πρόεδρος του Συμβουλίου Αυτοκίνησης. «Η απονομή τεσσάρων βραβείων σε διάφορες κατηγορίες αποδεικνύει τη δέσμευση και την τεχνογνωσία της ομάδας μας. Μπορούμε να επιδράσουμε σε πολλόύς τομείς, επειδή τα μέλη της ομάδας μας εμπνέονται μεταξύ τους, δημιουργώντας νέους ορίζοντες. Η καινοτομία είναι στο αίμα της Continental εδώ και 150 χρόνια και αυτές οι τεχνολογίες αποτελούν άλλο ένα παράδειγμα».

Οι τέσσερις τεχνολογίες της Continental που απέσπασαν Βραβεία Καινοτομίας CES 2022

Το Διαφανές Όχημα και το V2X βελτιώνουν την οδική ασφάλεια

Η τεχνολογία Διαφανούς Οχήματος της Continental καταγράφει εικόνες πέριξ του οχήματος, παρέχοντας στους οδηγούς νέα προοπτική, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας και στη μείωση των ατυχημάτων.

Η τεχνολογία Διαφανούς Οχήματος της Continental δίνει στους οδηγούς πλήρη απεικόνιση του περιβάλλοντος χώρου του οχήματος. Μέσω τεσσάρων καμερών, καταγράφει εικόνες πέριξ του οχήματος και, στη συνέχεια, εφαρμόζει ειδικό αλγόριθμο της Continental για την συρραφή τους, μέσω μονάδας ελέγχου. Το αποτέλεσμα είναι η ανεμπόδιστη απεικόνιση του περιβάλλοντος από κάθε γωνία, η οποία επιτρέπει ασφαλέστερους ελιγμούς χαμηλής ταχύτητας και στάθμευσης. Δίνοντας στους οδηγούς νέα προοπτική, η τεχνολογία αυτή μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια και να ελαχιστοποιήσει τις συγκρούσεις.

Η τεχνολογία Οχήματος προς Ο,τιδήποτε (Vehicle-to-Everything – V2X) χρησιμοποιεί Συλλογική Αντίληψη και επιτρέπει στα αυτοκίνητα και τους οδηγούς να βλέπουν μέσα από τα μάτια των άλλων, αυξάνοντας την ασφάλεια των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου.

Η τεχνολογία Οχήματος προς Ο,τιδήποτε (Vehicle-to-Everything – V2X) χρησιμοποιεί Συλλογική Αντίληψη και βελτιώνει την ασφάλεια της κυκλοφορίας με διαφορετικό τρόπο. Η Συλλογική Αντίληψη (Collective Perception) παρέχει επιπλέον πληροφορίες μέσω νέου τύπου μηνυμάτων V2X, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα και τους οδηγούς να βλέπουν μέσα από τα μάτια των άλλων. Με το V2X Συλλογικής Αντίληψης, το όχημα αξιοποιεί πληροφορίες από τους αισθητήρες άλλων οχημάτων και τους αισθητήρες υποδομών για να βελτιώσει την ασφάλεια όταν δεν υφίσταται οπτική επαφή. Αυτό είναι σημαντικό για τους ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αντιπροσωπεύουν άνω του 50% των παγκόσμιων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων — συμπεριλαμβανομένων πεζών, ζώων, ποδηλατών, χρηστών σκούτερ και σκέιτμπορντ και μοτοσικλετιστών.

Η τεχνολογία υποστηρίζει τη φιλοδοξία Όραμα Μηδέν (Vision Zero) της Continental: τον στόχο για ένα μέλλον Μηδενικών  Συγκρούσεων, Μηδενικών Θανατηφόρων ατυχημάτων και Μηδενικών Τραυματισμών.

Οι λύσεις απεικόνισης παρέχουν πρωτοποριακή εμπειρία χρήστη

Η νέα οθόνη αυτοκινήτου Switchable Privacy Display της Continental επιτρέπει στους επιβάτες να χρησιμοποιούν πολυμέσα χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Το Switchable Privacy Display της Continental συμβάλλει στη μείωση του περισπασμού των οδηγών. Μέσω τεχνολογίας, οι συνεπιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν πολυμέσα εκτός οπτικής γωνίας οδηγού. Ο συνδυασμός δύο μοναδικών μονάδων ειδικού οπίσθιου φωτισμού ανοικτής ή ιδιωτικής λειτουργίας επιτρέπει πολλές επιλογές. Σε ιδιωτική λειτουργία, ο κατευθυνόμενος οπίσθιος φωτισμός καθιστά το περιεχόμενο πλήρως ορατό μόνον από τους συνεπιβάτες. Καθώς οι επιλογές ψυχαγωγίας επεκτείνονται στα οχήματα, η τεχνολογία Switchable Privacy Display είναι σημαντική για τη μείωση της απόσπασης προσοχής των οδηγών.

Οι οθόνες Continental ShyTech επιτρέπουν την αλληλεπίδραση μόνον κατόπιν παραγγελίας και δημιουργούν πιο ελκυστικό και κομψό πιλοτήριο.

Η αύξηση προβολών εντός οχήματος αποτελεί βασική τάση, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακή εμπειρία των οδηγών. Οι οθόνες ShyTech είναι απλές στον χειρισμό και ενισχύουν την ασφάλεια χωρίς να επηρεάζουν τις προηγμένες λειτουργίες. Τα χειριστήρια που αποτελούνται από κουμπιά, φώτα και διακόπτες είναι ενσωματωμένα στην οθόνη με νέο τρόπο. Οι οθόνες ShyTech επιτρέπουν το φιλτράρισμα των πληροφοριών, παρέχοντας βασικές μόνον λειτουργίες, χωρίς απόσπαση προσοχής.

Οι τέσσερις απονομές της Continental στα Βραβεία Καινοτομίας CES 2022 ανεβάζουν στις 12 τις βραβεύσεις της εταιρείας στην καινοτομία κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων των απονομών επί έξι συνεχή έτη. Η εταιρεία απέσπασε τρία CES 2021 Innovation Honoree Awards, για τις τεχνολογίες Διαφανούς Ρυμουλκούμενου (Transparent Trailer), Προηγμένου Αισθητήρα Ραντάρ (Advanced Radar Sensor – ARS) 540 και τη συνεργασία Ac2ated Sound με τη Sennheiser.

Μια επιτροπή ανεξάρτητων ειδικών κριτών – συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών σχεδιαστών, μηχανικών και μελών των εμπορικών μέσων ενημέρωσης – επιλέγει τους νικητές των Βραβείων Καινοτομίας, σε αναγνώριση του εξαιρετικού σχεδιασμού και της μηχανικής ηλεκτρονικών προϊόντων αιχμής ευρείας κατανάλωσης 27 κατηγοριών. Οι συμμετοχές πρέπει να πληρούν τρία βασικά κριτήρια: μηχανική και λειτουργικότητα, αισθητική και σχεδίαση και μοναδικότητα και καινοτομία προϊόντος. Οι νικήτριες τεχνολογίες αντιπροσωπεύουν τα καλύτερα νέα παραδείγματα μηχανικής, σχεδίασης και καινοτομίας.

 

Προηγούμενο άρθροLAVO: Το πρώτο ποδήλατο υδρογόνου στον κόσμο
Επόμενο άρθροΤο Kia Concept EV9 παρουσιάστηκε στην AutoMobility LA