Το Kia Concept EV9 παρουσιάστηκε στην AutoMobility LA

Η Kia Corporation παρουσίασε το πρότυπο του ηλεκτρικού της SUV, το Kia Concept EV9 στην AutoMobility LA – την Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. 

Το Concept EV9 εκτίθεται στην AutoMobility LA και στο LA Auto Show από τις 17 έως τις 28 Νοεμβρίου.

Το EV9, μεγαλύτερο από το Telluride, “αποτελεί την πλέον σαφή υπόδειξη της Kia για το επόμενο μοντέλο της νέας γενιάς EV και την επιτομή της πρόσφατης πρωτοπορίας της μάρκας σε σχεδιασμό και ανάπτυξη οχημάτων υψηλής τεχνολογίας μηδενικών εκπομπών ρύπων”, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV concept ενσωματώνει τη δέσμευση της Kia για βιωσιμότητα, ακολουθώντας το όραμα «Kia Sustainability Movement» που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Η πρωτοποριακή νέα σχεδιαστική γλώσσα της Kia – Opposites United επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το εξωτερικό του Concept EV9. Ο εσωτερικός χώρος εμπνέεται από το ‘Water Element’ το υδάτινο στοιχείο του Opposites United, όπως δηλώνει η Kia, δημιουργώντας μια θετική σχέση με τον έξω κόσμο.

Όπως και το πρότυπο Hyundai Seven, το EV9 είναι ένα crossover τριών σειρών καθισμάτων, εξαιρετικά ταχείας φόρτισης στο σύστημα 800 volt του Hyundai Motor Group. Επίσης, όπως το Seven, το EV9 επιδιώκει να επιτύχει αυτονομία 485 χλμ με πλήρη φόρτιση μπαταρίας.

Το πρότυπο προβλέπει διαφορετικές λειτουργίες χρήσης του οχήματος, από δυναμική οδήγηση έως οδήγηση ηρεμίας.

Το Kia Concept EV9 παρουσιάστηκε στην AutoMobility LA

«Η Λειτουργία Παύσης τροποποιεί τον εσωτερικό χώρο για να προσομοιάζει περισσότερο με σαλόνι πρώτης κατηγορίας, δίνοντας στους επιβάτες την ευκαιρία να αλληλεπιδρούν άμεσα μεταξύ τους, ενώ χαίρονται το φως που εισέρχεται από την ευρεία πανοραμική οροφή», αναφέρει η Kia.

Το Kia Concept EV9 παρουσιάστηκε στην AutoMobility LA

Το υβριδικό μοντέλο θα συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων με έναν κινητήρα 44 κιλοβάτ, με συνολική ισχύ 226 ίππων, είτε στους μπροστινούς τροχούς, είτε προαιρετικά και στους τέσσερις. Η Kia αναφέρει πως επιδιώκει 39 mpg μικτά σε δοκιμές EPA.

Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους περίπου την ίδια περίοδο με την έκδοση βενζίνης, όπως ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία. Η τιμή δεν ανακοινώθηκε.

Προηγούμενο άρθροΒραβεύθηκαν καινοτομίες της Continental από την CES 2022
Επόμενο άρθροHiperon Carrier, νέο απέριττο ηλεκτρικό βαν