Βραβείο Red Dot στο Škoda ENYAQ iV

Το Škoda ENYAQ iV κατέκτησε το διάσημο Red Dot Award για το design του, εντυπωσιάζοντας τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Škoda, ενθουσίασε με την εκφραστική, δυναμική του σχεδίαση. Συνεχίζει την επιτυχημένη παρουσία της Škoda στα Red Dot Awards, με τη μάρκα να έχει ήδη κατακτήσει 16 συνολικά, ενώ μόλις πέρσι είχε βραβευτεί με Red Dot για τη συνολική επικοινωνία των προϊόντων της.

Η τολμηρή φιλοσοφία σχεδιασμού του ENYAQ iV εκφράζεται με ισορροπημένες αναλογίες και γλυπτές γραμμές, με αποκορύφωμα τη χαρακτηριστική του μάσκα. Η Škoda προσφέρει επίσης το προαιρετικό Crystal Face, που αποτελείται από 131 στοιχεία LED που φωτίζουν τη μάσκα του ψυγείου, δημιουργώντας μία ξεχωριστή μπροστινή όψη.

Το ENYAQ iV θέτει επίσης νέα πρότυπα με το πρωτοποριακό, εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό του. Οι χώροι είναι αντίστοιχοι του KODIAQ, παρά το ότι οι εξωτερικές διαστάσεις είναι μικρότερες της OCTAVIA. Στο εσωτερικό υπάρχει υλοποίηση του νέου concept της Škoda, των Design Selections, με σχεδιαστικές επιλογές που αντικατοπτρίζουν όμορφα επιπλωμένα περιβάλλοντα διαβίωσης, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές γραμμές εξοπλισμού. Η “Loft”, για παράδειγμα, εμπνέεται από μοντέρνα οικογενειακά διαμερίσματα, η “Lodge” χαρακτηρίζεται από τα ιδιαίτερα βιώσιμα υλικά της ενώ η “Lounge” έχει πιο προχωρημένο χαρακτήρα με έντονα στοιχεία αποκλειστικότητας.

Η κριτική επιτροπή των Red Dot Awards αποτελείται από 50 ειδικούς στο design, τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο όσο και την ελεύθερη αγορά. Ο θεσμός είναι ένας από τους πιο γνωστούς διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο και τα βραβεία του αποτελούν εγγύηση προϊόντων υψηλής ποιότητας Στην εφετινή, 66η χρονιά των Red Dot Awards, εξετάστηκαν και αξιολογήθηκαν σχεδόν 7.800 προϊόντα που υποβλήθηκαν από περίπου 60 χώρες. Πολύ ψηλά στη λίστα κριτηρίων της επιτροπής βρίσκονται η καινοτομία, η ποιότητα, η λειτουργικότητα, η ανθεκτικότητα και η αειφορία.

 

 

Προηγούμενο άρθροΠεριορισμένη έκδοση Stormtrak του Ford Ranger
Επόμενο άρθροNissan MICRA, ένα supermini που ξεχωρίζει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here