Βραβείο Green SUV of the Year στην Tonale

Το περιοδικό Green Car Journal απένειμε στην Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 το βραβείο “Green SUV of the Year 2024” (Πράσινο SUV της Χρονιάς 2024).

Η Tonale είναι το πρώτο C-SUV της Alfa Romeo, με τεχνολογία Plug-In Hybrid και στάνταρ σύστημα τετρακίνησης Q4, ειδικά σχεδιασμένο για μέγιστη πρόσφυση και ασφάλεια. Οι συντάκτες του Green Car Journal εκτίμησαν το ιταλικό στυλ, τη δυναμική οδήγηση, τη λειτουργικότητα και το εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας της Tonale.

«Η Tonale της Alfa Romeo προσφέρει συναρπαστική και σπορ οδήγηση ηλεκτρικού οχήματος», δήλωσε ο Ron Cogan, συντάκτης και εκδότης του Green Car Journal και του GreenCarJournal.com. «Τα πρώτα 49 μίλια οδηγείτε ένα κομψό και εμβληματικό ιταλικό ηλεκτρικό όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Πέραν αυτού, εάν οι καθημερινές ανάγκες το απαιτούν, το υβριδικό σύστημα κίνησης Plug-In Q4 παρέχει συνολική αυτονομία άνω των 372 μιλίων και προσφέρει ικανοποιητικό ταξίδι χωρίς να ανησυχείτε ότι θα χρειαστεί φόρτιση».

«Με ιπποδύναμη 285 ίππων, την καλύτερη στην κατηγορία της κατηγορίας της και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία άνω των 49 μιλίων, η Tonale συνιστά το τέλειο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Alfa Romeo συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με τον γνωστό σπορ χαρακτήρα για τον οποίο φημίζεται». δήλωσε ο Larry Dominique, Ανώτερος Αντιπρόεδρος, επικεφαλής της Alfa Romeo Βόρειας Αμερικής. «Η Tonale είναι απλώς το πρώτο βήμα ηλεκτροκίνησης της μάρκας, η οποία εξελίσσεται παραμένοντας πιστή στο ξεχωριστό ιταλικό DNA και στο στυλ που αγαπούν οι πελάτες μας».

Η Alfa Romeo Tonale, που κέρδισε τον τίτλο Green SUV of the Year, είναι το πιο αποτελεσματικό Plug-In Hybrid Q4 C-SUV στην κατηγορία. Το προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης χρησιμοποιεί τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1,3 λίτρου με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, παρέχοντας πρόσφυση στους μπροστινούς τροχούς. Οι επιδόσεις και η απόδοσή του ενισχύονται και διασφαλίζονται στην ηλεκτρική λειτουργία από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 15,5 kWh που κινεί έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ 90 kW και ροπή 250 Nm. Η συνολική απόδοση είναι η καλύτερη στην κατηγορία του: 280 ίπποι.

Προηγούμενο άρθροΈκθεση της ACEA για το 9μηνο 2023
Επόμενο άρθροFREENOW: προσφέρει εορταστικό μπόνους έως 4 εκατ. ευρώ