Το Nissan LEAF  κατέκτησε πρόσφατα το πρώτο μεγάλο του βραβείο στην Αυστραλία, το “Green Innovation” στο πλαίσιο του θεσμού του Αυτοκινήτου της Χρονιάς από το Drive.com.au.

Το Nissan LEAF, που αποτελεί την ενσάρκωση του Nissan Intelligent Mobility, αναγνωρίστηκε για την πρωτοποριακή τεχνολογία V2G (οχήματος-δικτύου), η οποία επιτρέπει στο όχημα να μοιράζεται την ενέργεια των μπαταριών του μεταξύ σπιτιών, κτιρίων και ηλεκτρικών δικτύων.

Το Nissan Intelligent Mobility περιλαμβάνει τρεις βασικούς τομείς καινοτομίας: τον τρόπο με τον οποίο κινούνται τα αυτοκίνητα (Nissan Intelligent Power), τον τρόπο με τον οποίο οδηγούνται (Nissan Intelligent Driving) και τον τρόπο με τον οποίο ενσωματώνονται στην κοινωνία (Nissan Intelligent Integration).

Χρησιμοποιώντας συστήματα διασύνδεσης του οχήματος με το σπίτι, η μπαταρία καθιστά δυνατή την αποθήκευση της πλεονάζουσας ισχύος κατά τη διάρκεια της ημέρας και, στη συνέχεια, τη χρησιμοποιεί για να βοηθήσει στην τροφοδότηση του σπιτιού ή της επιχείρησης με ηλεκτρικό ρεύμα, το βράδυ.

Ο κάτοχος του LEAF,  μπορεί επίσης να επαναφορτίσει τη μπαταρία του οχήματος κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν οι τιμές εκτός αιχμής είναι χαμηλότερες, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να μειώσει το ενεργειακό κόστος.

Επτά εμπειρογνώμονες του Drive.com.au που απαρτίζουν το πάνελ του Drive Car of the Year αναγνώρισαν στο LEAF,  εκτός των ικανοτήτων του ως αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου,  τη δυνατότητα της μπαταρίας του να παρέχει αντιστρόφως ενέργεια στο οικιακό δίκτυο.

“Υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα στην οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αλλά το Nissan LEAF πηγαίνει τα οφέλη αυτά ένα βήμα παραπέρα, με την ικανότητά του να εξοικονομεί χρήματα, όταν βρίσκεται στο δρόμο”, δήλωσε ο Andrew Maclean, αρχισυντάκτης του Drive Network.

Το Nissan LEAF διατίθεται σε 51 αγορές παγκοσμίως και έχει μεγάλη ζήτηση, σε παγκόσμια κλίμακα. Η επιτυχία των πωλήσεών του, σε συνδυασμό με τις πωλήσεις του προκάτοχού του, το καθιστά το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητο όχημα,  με πάνω από 350.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010. Αντίστοιχη πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά, ακολουθεί και το e-NV200, το  αμιγώς ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό και επιβατικό 7 θέσεων της Nissan.

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τα 32.990 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροReverse Black Friday από τη Citroën
Επόμενο άρθροΟ Carlos Ghosn συνελήφθη και κρατείται στο Τόκιο