Ο Carlos Ghosn, ο άνθρωπος που έσωσε την Nissan από την κατάρρευση και προώθησε τη συμμαχία της με τη Renault SA και τη Mitsubishi Motors Corp., κρατείται στο Τόκιο για πιθανή παράβαση των νόμων της Ιαπωνίας.

Ένα από τα κορυφαία στελέχη στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Carlos Ghosn, κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε εταιρικά χρήματα για προσωπική χρήση και διέπραξε διάφορες άλλες σοβαρές πράξεις κακοδιοίκησης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Reuters. Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, το Γραφείο του Εισαγγελέα του Τόκιο συνέλαβε τον Carlos Ghosn.

Ο Γαλλο-Βραζιλιάνος Carlos Ghosn, είναι ένα στέλεχος με πολλαπλούς ρόλους, ως πρόεδρος της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, Διευθύνων Σύμβουλος της Renault και πρόεδρος τόσο της Nissan όσο και της Mitsubishi.

Την Δευτέρα το πρωί, η Nissan ανακοίνωσε ότι καθαιρεί τον Carlos Ghosn από τη θέση του προέδρου της εταιρείας. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι με βάση μια καταγγελία, διερευνά για αρκετούς μήνες πιθανές ανάρμοστες πρακτικές του Carlos Ghosn και του επικεφαλής εκπροσώπου της Greg Kelly και ότι συνεργάζεται πλήρως με τους ανακριτές.

Προηγούμενο άρθροΒραβείο “Green Innovation” για το Nissan LEAF
Επόμενο άρθρο11 έτη ο μέσος όρος παλαιότητας των επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ