Η Volvo Cars και η Geely σκοπεύουν να συγχωνεύσουν τις υπάρχουσες λειτουργίες τους για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σε μια ανεξάρτητη επιχείρηση, προκειμένου να δημιουργήσουν έναν νέο παγκόσμιο προμηθευτή που θα επιδιώξει την ανάπτυξη κινητήρων καύσης νέας γενιάς και υβριδικών.

Η προτεινόμενη νέα επιχείρηση θα ανοίξει το δρόμο για τη Volvo Cars ώστε να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της σειράς των πλήρως ηλεκτρικών premium αυτοκινήτων της. Η Volvo Cars κατασκευάζει μια πλήρως ηλεκτρική σειρά προϊόντων, ως μέρος της φιλοδοξίας της εταιρείας να θέσει την αειφορία στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της. Μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας αναμένει ότι το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της θα αφορούν πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το άλλο 50% υβριδικά, τα οποία θα προμηθεύει η νέα μονάδα.

The new Volvo XC60 T8 R-Design in Crystal White

Για την Geely, η νέα οντότητα που θα σχεδιαστεί, θα περιλαμβάνει τεχνολογικά προηγμένες και αποδοτικές μηχανές καύσης και υβριδικούς κινητήρες, οι οποίοι θα διατίθενται στις εταιρίες Geely Auto, Proton, Lotus, LEVC και LYNK & CO. Η προγραμματιζόμενη νέα ανεξάρτητη επιχείρηση μπορεί επίσης να προμηθεύει τρίτους κατασκευαστές, παρέχοντας πιθανές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Η νέα επιχείρηση θα αντιπροσωπεύει μια σημαντική βιομηχανική συνεργασία μεταξύ της Volvo Cars και της Geely με σημαντικές λειτουργικές, βιομηχανικές και χρηματοοικονομικές συνέργειες.

Drive-E 4 cylinder Petrol Engine – T4/T3/T2 Rear

Η επιχείρηση αυτή θα απασχολεί περίπου 3.000 εργαζόμενους από τη Volvo Cars και περίπου 5.000 από τις λειτουργίες κινητήρων καύσης της Geely, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης, προμηθειών, κατασκευής, πληροφορικής και χρηματοδότησης. Δεν αναμένεται καμία μείωση του ανθρώπινου δυναμικού.

Τόσο η Volvo Cars όσο και η Geely βρίσκονται στο στάδιο της μεταφοράς των λειτουργιών των κινητήρων καύσης σε νέες μονάδες στους αντίστοιχους οργανισμούς τους, ως ένα πρώτο βήμα προς τη συγχώνευση των δύο σε μια συνδυασμένη νέα ανεξάρτητη επιχείρηση.

Η Volvo Cars πιστεύει ότι η ηλεκτροκίνηση θα είναι μια σταδιακή διαδικασία στην αυτοκινητοβιομηχανία, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει σημαντική συνεχιζόμενη ζήτηση για αποδοτικούς υβριδικούς κινητήρες παράλληλα με τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα.

Håkan Samuelsson, Volvo Cars’ president and chief executive

“Τα υβριδικά αυτοκίνητα χρειάζονται τις καλύτερες μηχανές εσωτερικής καύσης. Αυτή η νέα μονάδα θα έχει τους πόρους, την κλίμακα και την τεχνογνωσία για την αποτελεσματική ανάπτυξη αυτών των κινητήριων μονάδων”, δήλωσε ο Håkan Samuelsson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars.

Τα λεπτομερή σχέδια της νέας επιχείρησης βρίσκονται σε εξέλιξη και υπόκεινται σε διαπραγματεύσεις σε επίπεδο συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και σε εγκρίσεις από το διοικητικό συμβούλιο και τις αρμόδιες αρχές.

Προηγούμενο άρθρο1 εκατ. συνδεδεμένα επαγγελματικά οχήματα & μηχανήματα Volvo
Επόμενο άρθροΟ Marc Bocqué ανέλαβε τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της PSA Aftermarket