Το Volvo Group έχει παραδώσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο συνδεδεμένα επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά, λεωφορεία) και εξοπλισμό κατασκευών σε πελάτες. Ο μεγάλος όγκος δεδομένων που συλλέγονται χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της παραγωγικότητας με την αύξηση του χρόνου λειτουργίας του οχήματος και της μηχανής, τη μείωση των εκπομπών και του θορύβου, καθώς και τη βελτίωση της κυκλοφορίας και της ασφάλειας στο χώρο.

“Οι συνδεδεμένες λύσεις προσφέρουν αυξημένο χρόνο λειτουργικότητας του οχήματος και του κατασκευαστικού εξοπλισμού για τους πελάτες μας, καλύτερη ασφάλεια για τους οδηγούς, τους χειριστές και άλλους χρήστες των οδών – και φυσικά – λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Το πρώτο εκατομμύριο συνδεδεμένων οχημάτων και εξοπλισμού είναι μόνο η αρχή, δεσμευόμαστε να παραμείνουμε ηγέτης στον τομέα αυτό”, δήλωσε ο Martin Lundstedt, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Volvo Group.

Κατά την πρόσφατη τελετή παράδοσης τεσσάρων εκσκαφέων στον πελάτη GSV Materieludlejning της Δανίας, σημειώθηκε η υπέρβαση του ορόσημου του 1 εκατομμυρίου συνδεδεμένων παγίων πελατών.

“Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για το Volvo Group και είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε μηχανές που δεν είναι μόνο ανθεκτικές και αδιάλειπτα λειτουργικές για τη δουλειά αλλά και με λύσεις συνδεδεμένες για να διευκολύνουν την καθημερινή εργασία του πελάτη”, δήλωσε ο Jens Ejsing, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Construction Equipment Denmark, καθώς παρέδωσε τα κλειδιά στον Dan O. Vorsholt, CEO της GSV Materieludlejning.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι μετοικούν στις πόλεις, αυξάνονται οι ανάγκες για καλύτερες υποδομές και μεταφορές ανθρώπων και αγαθών.

“Το Volvo Group είναι πρωτοπόρο στα συνδεδεμένα οχήματα και χρησιμοποιούμε τις γνώσεις και τις πληροφορίες που έχουμε από τη συνδεσιμότητα σε στρατηγικές συμμαχίες με πελάτες και άλλους συνεργάτες για να επιταχύνουμε τον κύκλο καινοτομίας”, είπε ο Lars Stenqvist, Chief Technology Officer του Ομίλου.

Ο Όμιλος χρησιμοποιεί δεδομένα από συνδεδεμένα επαγγελματικά οχήματα και εξοπλισμό κατασκευών για την ανάπτυξη λύσεων που προσφέρουν πραγματική αξία τόσο στον πελάτη όσο και στην κοινωνία γενικότερα.

Για παράδειγμα, τα συνδεδεμένα λεωφορεία της Volvo χρησιμοποιούν τη Zone Management για να επιτρέψουν στο ίδιο το όχημα να χρησιμοποιεί δεδομένα που έχουν ληφθεί ώστε να συμμορφωθεί με τοπικούς περιορισμούς κυκλοφορίας, όπως ζώνες εκπομπών ή θορύβου και περιοχές με όριο ταχύτητας.

Για τους ιδιοκτήτες του εξοπλισμού κατασκευής, των φορτηγών και των λεωφορείων ο χρόνος λειτουργικότητας είναι ζωτικής σημασίας. Χάρη στα δεδομένα που συλλέγονται, μπορεί να προβλεφθεί η φθορά σε κρίσιμα εξαρτήματα, να προγραμματισθούν οι υπηρεσίες και να παραγγελθούν τα ανταλλακτικά εκ των προτέρων – όλα αυτά μειώνουν τον χρόνο που ο εξοπλισμός βρίσκεται εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας. Π.χ., αυτό ακριβώς προσφέρει και η Renault Trucks μετην Excellence Predict.

Το σύστημα Volvo Connect συνδυάζει όλες τις ψηφιακές και συνδεδεμένες υπηρεσίες για τους πελάτες φορτηγών της Volvo σε μια ενιαία διεπαφή, καθιστώντας τις καθημερινές λειτουργίες οδικής μεταφοράς ομαλές.

Στον κατασκευαστικό εξοπλισμό, το σύστημα διαχείρισης στόλου CareTrack επιτρέπει στους πελάτες και τους αντιπροσώπους να παρακολουθούν τα δεδομένα παραγωγικότητας.

Τέλος, για την σουηδική εταιρεία NCC, αναπτύχθηκε μια λύση ελέγχου βάρους, επιτρέποντας στον χειριστή του εξοπλισμού κατασκευής και στον οδηγό του φορτηγού να παρακολουθεί την χωρητικότητα φόρτισης σε πραγματικό χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι μια λύση μεταφοράς με υψηλότερη παραγωγικότητα και χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

“Η συνδεσιμότητα μετασχηματίζει τη βιομηχανία μεταφορών. Οι πληροφορίες από τη συγκέντρωση των δεδομένων μπορούν να μετατραπούν σε αξία για τους πελάτες μας και την κοινωνία στο σύνολό της και να κάνουν τις μεταφορές πιο παραγωγικές, πιο βιώσιμες και ασφαλέστερες”, επισημαίνει η Anna Westerberg, Ανώτερη Αντιπρόεδρος της Volvo Group Connected Solutions.

Προηγούμενο άρθροΤα 10 πιο γρήγορα φορτιζόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Επόμενο άρθροVolvo και Geely σχηματίζουν ξεχωριστή επιχείρηση κινητήρων καύσης