Η Volvo Cars και η θυγατρική της Polestar επιβεβαιώνουν πως θα μειώσουν τις εκπομπές CO2 στόλου πέραν του κοινού στόχου τους για το 2020, όπως ορίζεται από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσθέτοντας περαιτέρω αξιοπιστία στη στρατηγική εστίαση αμφοτέρων των εταιρειών στην ηλεκτροκίνηση.

Ως αποτέλεσμα, η Volvo Cars και η Polestar, ως Volvo Car Corporation, προχώρησαν σε κοινοπρακτική συμφωνία με τη Ford, προσφέροντας το πλεονάζον ποσό των δικών τους εκπομπών CO2 στη Ford και ενδεχομένως και σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, σύμφωνα με το σύστημα pooling που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα έσοδα που προκύπτουν από τη συμφωνία θα επανεπενδυθούν σε νέα έργα πράσινης τεχνολογίας.

Håkan Samuelsson, Volvo Cars President & Chief Executive

“Για το Volvo Car Group, το μέλλον είναι ηλεκτρικό και μετασχηματίζουμε την εταιρεία μας με συγκεκριμένες δράσεις”, δήλωσε ο Håkan Samuelsson, CEO του Ομίλου. “Χαίρομαι που βλέπω πως υπερβαίνουμε τους στόχους μας μείωσης CO2. Αποδεικνύει ότι η στρατηγική μας είναι σωστή για την επιχείρησή μας και για τον πλανήτη”.

Η Volvo Cars ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που δεσμεύτηκε για αμιγή ηλεκτροκίνηση και είναι η μόνη μάρκα που προσφέρει μια plug-in υβριδική έκδοση για κάθε μοντέλο της γκάμας της. Θα παρουσιάσει επίσης μια σειρά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων τα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας με το XC40 Recharge και οι παραδόσεις τους θα ξεκινήσουν αργότερα φέτος.

Οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων της ανήλθαν σε περισσότερες από το ένα τέταρτο των πωλήσεων στην Ευρώπη κατά το εννεάμηνο του 2020. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Volvo Cars ήταν η νούμερο ένα plug-in υβριδική premium μάρκα στην Ευρώπη, όπως υπολογίστηκε από την IHS, και μέχρι το 2025 σκοπεύει ο παγκόσμιος όγκος πωλήσεών της να αποτελείται από 50% αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τα υπόλοιπα να είναι υβριδικά.

Εν τω μεταξύ, η Polestar ξεκίνησε τις παραδόσεις του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου Polestar 2 νωρίτερα φέτος και γρήγορα έγινε μια από τις πιο γνωστές μάρκες ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, καθώς η εταιρεία ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων συνεχίζει να αναπτύσσει την παρουσία της στην αγορά.

Η στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Volvo Cars αποτελεί μέρος του φιλόδοξου σχεδίου της για το κλίμα, στο πλαίσιο του οποίου αποσκοπεί να καταστεί ουδέτερη εκπομπών έως το 2040. Το σχέδιο υπερβαίνει την αντιμετώπιση των εκπομπών εξάτμισης μέσω ηλεκτροκίνησης. Η εταιρεία θα αντιμετωπίσει επίσης τις εκπομπές άνθρακα στο δίκτυο παραγωγής της και τις ευρύτερες δραστηριότητές της, την αλυσίδα εφοδιασμού της καθώς και μέσω ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών.

Ως πρώτο, απτό βήμα προς τον στόχο του 2040, η εταιρεία στοχεύει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του κύκλου ζωής ανά αυτοκίνητο κατά 40% μεταξύ 2018 και 2025, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των εκπομπών εξάτμισης κατά 50% ανά αυτοκίνητο.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Elmar Degenhart παραιτείται από την Continental
Επόμενο άρθροΗ Hyundai στην κορυφή των Red Dot Awards 2020