Ξεκινά η παραγωγή του ηλεκτρικού Volvo XC40 Recharge
Το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge στην παραγωγή

Ξεκινά η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού Volvo XC40 Recharge στη Γάνδη. Το XC40 Recharge είναι το πρώτο από τα αμιγώς ηλεκτρικά Volvo που αναμένονται και η έναρξη της παραγωγής του αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τη φιλοδοξία της Volvo Cars να μειώσει το αποτύπωμά CO2 ανά αυτοκίνητο κατά 40% έως το 2025.

Την ίδια χρονιά, αναμένει οι παγκόσμιες πωλήσεις της να αποτελούνται κατά 50% από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τα υπόλοιπα υβριδικά.

Η ζήτηση των πελατών για το XC40 Recharge ήταν ισχυρή και ενώ τα βιβλία παραγγελιών παραμένουν ανοιχτά, κάθε αυτοκίνητο που έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί το τρέχον έτος έχει ήδη πωληθεί. Τα πρώτα αυτοκίνητα έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν σε πελάτες στην Ευρώπη αργότερα αυτόν τον μήνα.

Η έναρξη της παραγωγής αυτοκινήτων πελατών ακολουθεί μια περίοδο προετοιμασίας κατά την οποία το εργοστάσιο της Γάνδης έχει κατασκευάσει έναν περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων προ-παραγωγής. Αυτή η διαδικασία, τυπική για κάθε νέο μοντέλο, στοχεύει στη βελτιστοποίηση της ροής παραγωγής και στη διασφάλιση κορυφαίας ποιότητας κάθε αυτοκινήτου που κατασκευάζεται. Όλο το σχετικό προσωπικό παραγωγής έχει επίσης λάβει εκτενή εκπαίδευση σχετικά με την ασφαλή κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ξεκινά η παραγωγή του ηλεκτρικού Volvo XC40 Recharge«Σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για τη Volvo Cars και για όλους τους εργαζόμενους εδώ στη Γάνδη», δήλωσε ο Javier Varela, επικεφαλής παγκόσμιων βιομηχανικών δραστηριοτήτων και ποιότητας. «Καθώς συνεχίζουμε να εξηλεκτρίζουμε τη σειρά μας, το εργοστάσιο της Γάνδης είναι πρωτοπόρο για το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μας».

Ως μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του XC40 SUV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, το πρώτο Volvo που κέρδισε το βραβείο κύρους European Car of the Year, το XC40 Recharge βασίζεται στην Compact Modular Architecture (CMA), μια προηγμένη πλατφόρμα οχημάτων που αναπτύχθηκε από κοινού εντός του Ομίλου Geely.

Το τετρακίνητο XC40 Recharge έχει προβλεπόμενη εμβέλεια άνω των 400 km (WLTP) με μία μόνο φόρτιση και έξοδο 408hp. Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει έως και 80%της χωρητικότητάς της σε περίπου 40 λεπτά σε ένα σύστημα ταχυ-φορτιστή.

Το νέο σύστημα ψυχαγωγίας Android που διαθέτει προσφέρει στους πελάτες άνευ προηγουμένου εξατομίκευση, βελτιωμένο επίπεδο διαισθητικότητας και ενσωματωμένη τεχνολογία και υπηρεσίες Google, όπως ο Βοηθός Google, οι Χάρτες Google και το Google Play Store. Το XC40 Recharge λαμβάνει επίσης ασύρματα ενημερώσεις λογισμικού και λειτουργικού συστήματος.

Ενώ βασίζονται στα άριστα πρότυπα ασφαλείας του αρχικού XC40, οι μηχανικοί ασφαλείας της Volvo Cars έχουν επανασχεδιάσει και ενισχύσει πλήρως την μετωπική δομή για να αντιμετωπίσουν την απουσία κινητήρα, να πληρούν τις υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας της Volvo και να βοηθούν τους ανθρώπους να είναι τόσο ασφαλείς όσο σε οποιοδήποτε άλλο Volvo.

Η μπαταρία προστατεύεται από έναν κλωβό ασφαλείας ενσωματωμένο στη μέση της δομής του αμαξώματος του αυτοκινήτου. Η τοποθέτησή του στο πάτωμα του αυτοκινήτου μειώνει επίσης το κέντρο βάρους, για καλύτερη προστασία από ανατροπές.

Στο εσωτερικό, μια καινοτόμος προσέγγιση για ολόπλευρη λειτουργικότητα δίνει στους οδηγούς άφθονο χώρο αποθήκευσης, για παράδειγμα στις πόρτες και στο πορτμπαγκάζ. Επειδή δεν διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης, το αυτοκίνητο δίνει στους οδηγούς ακόμη περισσότερο χώρο αποθήκευσης μέσω του λεγόμενου «frunk» κάτω από το καπό.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Uber κέρδισε την έφεση στο Λονδίνο
Επόμενο άρθροΤο Nissan LEAF σημείωσε διπλή επιτυχία