Η Uber έλαβε παράταση 18 μηνών για συνέχιση της λειτουργίας στο Λονδίνο μετά την απόφαση του δικαστηρίου του Westminster υπέρ της έφεσης. Το δικαστήριο του Westminster αποφάσισε πως η Uber ήταν “κατάλληλη”, παρά τις “ιστορικές αστοχίες” της.

Η απόφαση προσφέρει σιγουριά σε περισσότερους από 40.000 οδηγούς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber στο Λονδίνο για να συνδέονται με πελάτες ride-hailing.

Η Transport for London (TfL) απέρριψε την αίτηση της Uber για άδεια χειριστή ιδιωτικής μίσθωσης το 2017 για θέματα ασφάλειας σχετικά με πιθανούς μη αδειοδοτημένους και ανασφάλιστους οδηγούς που θα χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή της.

Μια άλλη αστοχία επέτρεψε σε απολυμένους ή σε αναστολή οδηγούς να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό Uber και να μεταφέρουν επιβάτες, θέτοντας και πάλι σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

Έκτοτε, η εταιρεία λαμβάνει παρατάσεις καθώς υπέβαλε προσφυγές και έπραξε τα αναγκαία προς αντιμετώπιση των ανησυχιών περί ασφάλειας.

Τότε, η TfL είχε επισημάνει πως η προσέγγιση και η συμπεριφορά της Uber καταδείκνυαν “έλλειψη εταιρικής ευθύνης σε ζητήματα με πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια ασφάλεια”.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής δικαστής, Tan Ikram, δήλωσε πως εξέτασε το ιστορικό της διαμάχης μεταξύ Uber και TfL και ανέφερε πως  υπήρξαν “σαφείς βελτιώσεις στην επικοινωνία”. Σημειώθηκε επίσης πως οι αλλαγές της Uber κάλυψαν τα κενά ασφαλείας που είχε επισημάνει η TfL.

Ο Jamie Heywood, γενικός διευθυντής της Uber Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε: “Αυτή η απόφαση αποτελεί αναγνώριση της δέσμευσης της Uber για ασφάλεια και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με την TfL. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ασφάλεια των ανθρώπων που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber, καθώς συνεργαζόμαστε για να συνεχίσουμε να κινούμε το Λονδίνο”.

Η Uber θα πρέπει να πληροί 21 προϋποθέσεις ως μέρος της νέας άδειας.

Η TfL δήλωσε σχετικά: “Αυτή η άδεια 18 μηνών με αρκετούς όρους μας επιτρέπει να παρακολουθούμε στενά την τήρηση των κανονισμών από την Uber και να προβούμε γρήγορα σε ενέργειες εάν δεν πληροί τα απαιτούμενα πρότυπα”.

 

Προηγούμενο άρθροΑναβάθμιση μοντέλων BMW από το φθινόπωρο του 2020
Επόμενο άρθροΞεκινά η παραγωγή του ηλεκτρικού Volvo XC40 Recharge