Ο Elmar Degenhart παραιτείται στις 30 Νοεμβρίου από CEO της Continental για λόγους υγείας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στις 29 Οκτωβρίου. Δεν ανακοινώθηκε ακόμα ποιος θα τον διαδεχθεί.

Μετά από περισσότερα από έντεκα χρόνια στο αξίωμά του, ο CEO της Continental AG, Dr. Elmar Degenhart ενημέρωσε στις 29 Οκτωβρίου το Εποπτικό Συμβούλιο για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του από τις 30 Νοεμβρίου 2020 για λόγους άμεσης απαραίτητης προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης. Ζήτησε από το εποπτικό συμβούλιο να αποδεχτεί τον πρόωρο τερματισμό της σύμβασής του, η οποία θα ίσχυε έως τις 11 Αυγούστου 2024. Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου καθηγητής Wolfgang Reitzle ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει σύντομα το εποπτικό συμβούλιο για να αποφασίσει το διορισμό του διαδόχου του.

Ο Degenhart εξήγησε τους λόγους για την επιλογή της χρονικής στιγμής της παραίτησής του: ‘Μετά από πολλή προσπάθεια που επενδύθηκε προς όφελος του οργανισμού μας, πρόσφατα ενημερώθηκα για τη σημασία της άμεσης προφύλαξης της υγείας μου ως ύψιστης προτεραιότητας όσον αφορά τον προγραμματισμό της προσωπικής μου ζωής. Θα προτιμούσα σαφώς να συνεχίσω να εργάζομαι για τη διαρθρωτική αναπροαρμογή, το κερδοφόρο πρόγραμμα ανάπτυξης και τη βελτίωση της βιωσιμότητας. Και θα μου άρεσε πολύ να απολαύσω τη μελλοντική επιτυχία που θα αποφέρει, ειδικά αφού μόλις προετοιμασθήκαμε, λαμβάνοντας τις πιο δύσκολες αποφάσεις και προχωρώντας σε μια αποφασιστική πορεία. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές που σχετίζονται με την υγεία μου, θέτω τώρα άλλες προτεραιότητες”.

Ο Elmar Degenhart, 61 ετών, ο οποίος είναι κάτοχος διδακτορικού στη μηχανική, είναι CEO της εταιρείας από τις 12 Αυγούστου 2009 και σήμερα βρίσκεται στην τρίτη θητεία του. Είναι άμεσα υπεύθυνος για την επικοινωνία του Ομίλου, τη στρατηγική του, καθώς και το Total Quality Management του ομίλου και το πρόγραμμα start-up “co-pace”.

Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου σχολίασε τον επερχόμενο διορισμό του νέου CEO ως εξής: Το επίκεντρό μας θα είναι η απρόσκοπτη συνέχεια στο συνεχή μετασχηματισμό της Continental από κατασκευαστή ελαστικών κυρίως και προμηθευτή αυτοκινήτων σε μια πρωτοποριακή εταιρεία κινητικότητας τεχνολογίας και λογισμικού”.

Προηγούμενο άρθροΠροχωρά η συγχώνευση FCA – Groupe PSA
Επόμενο άρθροVolvo Cars – Polestar: θα υπερβούν το στόχο εκπομπών CO2