Συνεργασία όχι συγχώνευση αποφάσισαν η Volvo Cars και η Geely Auto που θα διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους αλλά θα ιδρύσουν μια νέα εταιρεία κατασκευής κινητήρων.

Οι δύο όμιλοι συμφώνησαν σε μια ευρεία συνεργασία που θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες αμφοτέρων, προσφέροντας συνέργειες σε κινητήρες, κοινή χρήση αρχιτεκτονικής ηλεκτρικών οχημάτων, κοινές προμήθειες, αυτόνομες τεχνολογίες κίνησης και υπηρεσίες μετά την πώληση.

Ευρεία συνεργασία στο πλαίσιο της Geely Holding και ίδρυση νέας κοινής εταιρείας κινητήρων

Μετά από μια λεπτομερή εξέταση των επιλογών συγχώνευσης, η Volvo Cars και η Geely Auto κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μπορούν να εξασφαλίσουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στις αντίστοιχες αγορές τους και να αντιμετωπίσουν τις εξελισσόμενες βιομηχανικές προκλήσεις μέσω της βαθύτερης συνεργασίας, διατηρώντας παράλληλα τις υπάρχουσες ξεχωριστές εταιρικές δομές τους.

Η βαθύτερη συνεργασία θα επιτρέψει στους υφιστάμενους ενδιαφερόμενους και τους πιθανούς νέους επενδυτές της Volvo Cars και της Geely Auto να εκτιμήσουν τις αντίστοιχες αυτόνομες στρατηγικές, την απόδοση, την οικονομική έκθεση και τις αποδόσεις τους. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να διερευνήσουν τις επιλογές της κεφαλαιαγοράς.

Η συνεργασία θα επιβλέπεται από ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, το οποίο υποστηρίζεται από την Geely Holding, τον κύριο μέτοχο και στις δύο εταιρείες.

Η Volvo Cars και η Geely Auto επιβεβαίωσαν την συγχώνευση των υπαρχόντων λειτουργιών κινητήρων σε μια νέα αυτόνομη εταιρεία. Η εταιρεία, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία φέτος, θα παρέχει κινητήρες εσωτερικής καύσης, κιβώτια ταχυτήτων και διπλού κινητήρα υβριδικά συστήματα επόμενης γενιάς, για χρήση τόσο από τις εταιρείες αυτές όσο και από άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Κοινή ανάπτυξη λύσης αυτόνομης οδήγησης 

Μέσω της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και προμήθεια τεχνολογιών επόμενης γενιάς, από τη συνδεσιμότητα και την αυτόνομη οδήγηση έως τον διαμοιρασμό αυτοκινήτων και την ηλεκτροκίνηση. Σχεδιάζουν να μοιράζονται και να χρησιμοποιούν από κοινού μπαταρίες, ηλεκτρικούς κινητήρες και λύσεις συνδεσιμότητας που θα δημιουργήσουν πολύτιμες συνέργειες. Αυτό θα περιλαμβάνει την από κοινού ανάπτυξη μιας παγκόσμιας κορυφαίας λύσης αυτόνομης οδήγησης (AD) υπό την ηγεσία της Zenseact, της εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού της Volvo Cars AD.

Οι δύο εταιρείες, οι οποίες σχεδιάζουν οι μάρκες τους να μοιραστούν τις νέες ηλεκτρικές αρχιτεκτονικές SEA και SPA2, έχουν ξεκινήσει συνδυασμένες προσπάθειες για την αύξηση της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας στην ανάπτυξη υλικού και λογισμικού για τις κορυφαίες παγκόσμιες κορυφαίες αρθρωτές αρχιτεκτονικές EV. Η προβλεπόμενη κοινή χρήση πλατφορμών και αρχιτεκτονικών μεταξύ των εταιρειών θα οδηγήσει σε επιπλέον συνέργειες και θα επιτρέψει την επέκταση των χαρτοφυλακίων προϊόντων στις μάρκες Volvo Cars, Geely, Lynk & Co και Polestar και εξωτερικούς συνεργάτες.

Αξιοποιώντας το υπάρχον δίκτυο διανομής και υπηρεσιών της Volvo Cars, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν επίσης για την παγκόσμια επέκταση της κοινής τους εταιρείας Lynk & Co.

Ο Håkan Samuelsson, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars, δήλωσε: “Αξιολογώντας διαφορετικές επιλογές για να αντιληφθούμε την αξία, καταλήξαμε από κοινού στο συμπέρασμα ότι ένα μοντέλο συνεργασίας μεταξύ δύο αυτόνομων εταιρειών είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί η συνεχής ανάπτυξη και ταυτόχρονα να επιτευχθούν τεχνολογικές συνέργειες σε πολλές περιοχές. Χαιρετίζουμε την ευκαιρία περαιτέρω και βαθύτερης συνεργασίας με τη Geely Auto”.

Ο An Conghui, Πρόεδρος και CEO της Geely Auto, δήλωσε: “Η Geely Auto ανυπομονεί να συνεργαστεί στενότερα με τη Volvo Cars, επιτυγχάνοντας σημαντικές συνέργειες για τις αντίστοιχες επιχειρήσεις μας. Αυτό θα επιτρέψει στη Geely Auto να επιταχύνει την παγκόσμια επέκτασή της, να κεφαλαιοποιήσει τις δυνάμεις της στην Κίνα και να αναπτύξει μια νέα γενιά οχημάτων νέας ενέργειας παγκόσμιας κλάσης και συναφείς υπηρεσίες κινητικότητας”.

Τη συμφωνία συνεργασίας καλωσόρισε ο Li Shufu, Πρόεδρος της Geely Holding, που είναι μητρική εταιρεία της Volvo Cars και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Geely Auto.

“Ως μέτοχος και διαχειριστής χαρτοφυλακίου και των δύο εταιρειών, η Geely Holding βλέπει σημαντικά οφέλη από τη βαθύτερη συνεργασία και συμμαχία με τη ταυτόχρονη διατήρηση της ανεξαρτησίας του», δήλωσε ο Li Shufu. «Μας ενθαρρύνουν οι πιθανές συνέργειες και ευκαιρίες ανάπτυξης που δημιουργούνται από αυτήν τη συνεργασία, η οποία θα δημιουργήσει δύο ακόμη ισχυρότερες παγκοσμίως ανταγωνιστικές εταιρείες στον ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο της τεχνολογίας αυτοκινήτων και των νέων υπηρεσιών κινητικότητας”.

Φωτογραφία: Volvo

 

Προηγούμενο άρθροΗ CLEPA για την τεράστια έλλειψη chips / ημιαγωγών
Επόμενο άρθροΗ Karsan παρουσίασε το Autonomous Atak Electric