Η Vodafone Business και η Geotab συνήψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, αποτέλεσμα της οποίας είναι η δημιουργία του λογισμικού Vodafone Business Fleet Analytics, που αποσκοπεί στη βελτίωση της διαχείρισης του στόλου.

Τα νέα κυκλοφόρησαν στην έναρξη της IAA Frankfurt Motor Show 2019.

Το λογισμικό Vodafone Business Fleet Analytics συνδυάζει τις δυνατότητες της Vodafone στην συνδεσιμότητα των αυτοκινήτων και την παροχή υπηρεσιών και την ηγετική της θέση στην ασφάλεια των οχημάτων με την προηγμένη πλατφόρμα τηλεματικής ανοιχτού στόλου της Geotab.

Πληροφορίες για δράση

Όλο και περισσότερο, η διαχείριση του στόλου αφορά στη φροντίδα των εργαζομένων. Το Vodafone Business Fleet Analytics χρησιμοποιεί δεδομένα του οχήματος για τη δημιουργία ενεργών στοιχείων που επιτρέπουν στους διαχειριστές στόλου να παρακολουθούν και να ενισχύουν την ασφάλεια, τις επιδόσεις και την ασφάλεια των οδηγών τους.

Μια άλλη τάση στη διαχείριση του στόλου είναι η αύξηση της κινητικότητας διαμοιρασμού (shared mobility), με εταιρείες που διαμοιράζουν τα αδρανή οχήματα του στόλου τους με το κοινό ή με άλλες εταιρείες, σαν αυτοκίνητα μίσθωσης. Το λογισμικό της Vodafone Business Fleet Analytics μπορεί να μεγιστοποιήσει αυτήν τη δυνητική νέα ροή εσόδων, σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, από την παραγωγή και την ενοικίαση μέχρι το leasing αυτοκινήτων κ.ά.

Κατασκευή συσκευών

Το Vodafone Business Fleet Analytics θα κυκλοφορήσει σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές που εξυπηρετούνται επί του παρόντος από τη Vodafone Automotive, ξεκινώντας από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Geotab θα επωφεληθεί επίσης από την εμπειρία της Vodafone Automotive στην κατασκευή συσκευών.

Η Vodafone Business είναι παγκόσμιος ηγέτης στο IoT, με περισσότερα από 85 εκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές παγκοσμίως. “Με τη συνεργασία με την Geotab, όχι μόνο θα στηρίξουμε τους πελάτες μας στην ενίσχυση της αποδοτικότητας και της ασφάλειας των στόλων τους, αλλά και με την εισαγωγή νέων και βιώσιμων μοντέλων κινητικότητας”, λέει ο Gion Baker, CEO της Vodafone Automotive.

Η Geotab είναι μια καινοτόμος εταιρεία fleet management και τηλεματικής με παγκόσμια εμβέλεια. “Καθώς συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ηλεκτρικά οχήματα, big data και λύσεις συνδεδεμένων οχημάτων, αυτή η συνεργασία με τη Vodafone βοηθά να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση, συνδυάζοντας τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα μας”, πρόσθεσε ο Neil Cawse, CEO της Geotab.

Ο Edward Kulperger, Αντιπρόεδρος Ευρώπης της Geotab, πρόσθεσε από την πλευρά του: “Πιστεύουμε ότι το brand, η εμβέλεια και η εμπειρία στην τηλεματική της Vodafone σε συνδυασμό με την τεχνολογία της Geotab και την τεχνολογία ανοιχτών πλατφορμών θα επιταχύνουν την υιοθέτηση υπηρεσιών στόλου και κινητικότητας”.

Η Geotab είναι επίσης χορηγός του Fleet Europe Summit 2019 στο Estoril της Πορτογαλίας στις 6 και 7 Νοεμβρίου, στο οποίο η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη αποτελούν βασικά θέματα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φετινό Fleet Europe Summit εδώ.

Προηγούμενο άρθροΝέα Γενιά Hyundai i10 και i10 N Line
Επόμενο άρθροΗ Suzuki στρατηγικός εταίρος στο HAKUTO-R με την Ιspace inc.