Βαν υδρογόνου, η Stellantis Pro One επεκτείνεται
Η σειρά βαν κυψελών καυσίμου υδρογόνου μεσαίου μεγέθους της Stellantis

Η γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της Stellantis Pro One επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου μεσαίων και μεγάλων βαν στο Hordain (Γαλλία) και στο Gliwice (Πολωνία) αντιστοίχως, διευρύνοντας τις προσφορές της μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Η εκτενής γκάμα και η αύξηση παραγωγής βαν κυψελών καυσίμου, συμβάλλουν στην εδραίωση της Stellantis ως ηγέτη παροχής επαγγελματικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη.

Τον Οκτώβριο του 2023, η εταιρεία παρουσίασε την πλήρως ανανεωμένη γκάμα βαν, στο πλαίσιο της στρατηγικής επαγγελματικών οχημάτων Pro One. Η Stellantis και οι μάρκες της αξιοποιούν πλήρη σειρά προηγμένων τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης, ασφάλειας, ADAS και συνδεσιμότητας, παρέχοντας περιβάλλον χωρίς άγχος στους οδηγούς και αξιόπιστο επιχειρηματικό συνεργάτη στους επιχειρηματίες. Η Stellantis Pro One διαθέτει ισχυρό αποτύπωμα κατασκευής επαγγελματικών οχημάτων με τις εγκαταστάσεις Mangualde (Πορτογαλία), Vigo (Ισπανία) και Ellesmere Port (Ηνωμένο Βασίλειο) για μικρά βαν K9, Hordain (Γαλλία) και Luton (Ηνωμένο Βασίλειο) για μεσαία βαν K0 και Atessa (Ιταλία) και Gliwice (Πολωνία) για μεγάλα βαν.

Βαν υδρογόνου, η Stellantis Pro One επεκτείνεται
Η σειρά βαν κυψελών καυσίμου υδρογόνου, μεγάλου μεγέθους της Stellantis

«Η παραγωγή μεσαίων και μεγάλων βαν κυψελών καυσίμου υδρογόνου αποδεικνύει την επιθυμία μας διατήρησης της πρωτοπορίας στην τεχνολογία αιχμής υδρογόνου και διάθεσης στους πλέον απαιτητικούς πελάτες μας». δήλωσε ο Jean-Michel Billig, Chief Technology Officer, Hydrogen Fuel Cell Vehicle Development της Stellantis. «Οι δεξιότητες και η αφοσίωση των μηχανικών και των επιχειρησιακών ομάδων μας είναι ουσιαστικής σημασίας για το Dare Forward 2030 και την διατήρηση του προβαδίσματος στην κατηγορία επαγγελματικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών».

Με στόχο την υποστήριξη εντατικής χρήσης εκ μέρους των πελατών, οι εκδόσεις κυψελών καυσίμου των επαγγελματικών βαν βασίζονται στην τεχνολογία των εκδόσεων BEV μηδενικών εκπομπών, με το πλεονέκτημα των σύντομων χρόνων ανεφοδιασμού και διατήρηση της ικανότητας ωφέλιμου φορτίου. Στα μεσαία βαν, το σύστημα κυψελών καυσίμου δεύτερης γενιάς προσφέρει αυτονομία ρεκόρ στην κατηγορία 400 χλμ και χρόνο ανεφοδιασμού μικρότερο των τεσσάρων λεπτών. Στα μεγάλα βαν, η τεχνολογία κυψελών καυσίμου προσφέρει αυτονομία 500 χλμ και χρόνο ανεφοδιασμού μόλις πέντε λεπτών.

Η Stellantis θα παράγει οκτώ εκδόσεις υδρογόνου κυψελών καυσίμου μεσαίων και μεγάλων βαν: Citroën ë-Jumpy και ë-Jumper, Fiat Professional E-Scudo και E-Ducato, Opel/Vauxhall Vivaro και Movano και Peugeot E- Expert και E-Boxer.

Προηγούμενο άρθρο100 οχήματα ID. Buzz Cargo στην Helion
Επόμενο άρθροRenault Group: Στρατηγική αυτοχρηματοδότησης της Ampere